Kayseri'de 81 gündem maddesi karara bağlandı

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 35 asıl ve 46 ek olmak üzere toplam 81 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 81 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gündem maddelerine geçmeden önce geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kayseri Gastronomi Günleri'nde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, Dünya Ticaret Merkezi'nde devam eden 7'nci Kayseri Kitap Fuarı'na herkesi davet etti. Büyükkılıç ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde 25, 26 ve 27 Ekim günlerinde Büyük Bilim Şenliği düzenleneceğini, 16 Kasım'da ise Kayseri RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda Türkiye A Milli Takımı'nın Galler ile milli maçının oynanacağını hatırlattı.

Mecliste 35 asıl, 46 ek olmak üzere toplam 81 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Mecliste, Kayseri'de yürütülecek afet risk azaltma çalışmaları kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında protokol imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'a yetki verilmesi talebi de görüşülerek, oy birliği ile karara bağlandı.

Büyükşehir Meclisi'nde ayrıca Yeşilhisar ilçesinde tescilli Aziz Georgios Kilisesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi ve tahsis işlemi ile ilgili düzenlenecek tahsis protokolünü imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi de oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyeleri, Kayseri ili, Kocasinan ilçesinde bulunan Selçuklu Müzesi isminin Selçuklu Uygarlığı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi olarak değiştirilmesi talebini de görüştü. Talep, üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme