Kayseri'de aktif sigortalı sayısında kritik düşüş! İşte Nisan-Mayıs verileri...

SGK'nın verilerine göre Kayseri'de 4a, 4b ve 4c kapsamındaki aktif sigortalı sayısında belirgin bir düşüş yaşandı. SGK verileri Kayseri ile ilgili önemli bir ayrıntıyı açığa çıkardı. Haberin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre aktif sigortalı sayısında kritik bir düşüş yaşandı. SGK verileri Kayseri ile ilgili önemli bir ayrıntıyı açığa çıkardı. Her geçen gün artan pahalılık, alım gücünün düşmesi, zam oranlarıyla beraber zorlaşan hayat şartları vatandaşı sıkıntıya düşürürken, resmi veriler incelendiğinde iş kaybetme oranlarının da yükseldiği gözlendi.

SGK'nın verilerine göre Kayseri'de 4a, 4b ve 4c kapsamındaki aktif sigortalı sayısında belirgin bir düşüş yaşandı.
2023 yılı Ocak ayında 413 bin 372 aktif sigortalı varken bu sayı aynı yılın Şubat ayında 409 Bin 731'e kadar geriledi.
Kayseri'de aktif sigortalı sayısı Mart ayında yükseliş yaşadı ve aktif sigortalı sayısı 416 bin 241'e yükseldi. Veriler incelendiğinde nisan ayında ciddi bir düşüş yaşandı.

Sigortalı sayısı 393 bin 347'ye düştü

Aktif sigortalı sayısı SGK verilerine göre, 393 bin 347'ye geriledi. Yani 22 bin 894 kişi işini ve sigortasını kaybetti. Bu ani düşüşte ekonomideki çalkantılar, mayıs ayında yaşanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri işveren açısından ortaya çıkan belirsizliklerin de etken olduğu düşünülüyor.

İşsizlik yüzde 9,5 seviyesinde

TÜİK 2023 yılı Mayıs ayı verilerine göre ise işsizlik oranı son 9 yılın en düşük seviyesine gerileyerek, yüzde 9,5 olarak açıklandı. Veriler, yeni iş kapılarının açıldığı dinamik bir ekonomik yapının göstergesi olarak yorumlandı.

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 9,5 seviyesinde gerçekleşti. 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,7 iken kadınlarda yüzde 13,0 olarak öngörüldü.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme