Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (1 Ekim)

Kayseri'de altın fiyatları Eylül ayında yükselişe geçmişti. Ancak Ekim ayına girilmesiyle fiyatlar yatay seyirde ilerlemeye başladı. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

TAKİP ET

Kayseri'de altın piyasaları, eylül ayındaki hareketliliğin ardından ekim ayına yatay bir seyirle giriş yaptı. Özellikle Altının gram fiyatı, hem küresel hem de yerel piyasalardaki bu faktörlerle birlikte eylül ayında belirgin bir şekilde yükseldi.

Ekonomist İslam Memiş, ons altın fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunarak yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı. Memiş, ons altının eylül ayında önemli bir artış göstererek 2.674 dolar seviyesine kadar yükseldiğini, ancak haftayı 2.658 dolar seviyesinden tamamladığını belirtti.

Memiş, yatırımcılara geniş bant aralığını takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak; ‘Ons altın, eylül ayında yaklaşık 200 dolar yükseldi. Bu seviyede kâr satışlarının zamanı geldi' dedi. Özellikle 2.580-2.680 dolar aralığının geçerliliğini koruduğunu belirten Memiş, fiyatlardaki bu hareketliliğin jeopolitik gerilimler ve küresel ekonomik gelişmelerle ilişkili olduğunu ifade etti.

Gram altın yatırımcılarına da uyarılarda bulunan Memiş, ons altının seyrinin gram altın üzerinde belirleyici olduğunu hatırlatarak; ‘Gram altın yatırımcısı ons altını takip etmeye devam etmeli. 2.600 dolar seviyesinin üzerindeki fiyatlamalar, jeopolitik gerilimlerin bir yansımasıdır' ifadelerini kullandı.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 1 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın
Alış: 2,905
Satış: 2,906

Çeyrek altın
Alış: 4,930
Satış: 4,984

Yarım altın
Alış: 9.830
Satış: 9.960

Cumhuriyet altın
Alış: 19.655
Satış: 19.857

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme