Kayseri'de Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? (10 Temmuz)

Kayseri'de yatay bir seyir izleyen altın fiyatları, kademeli olarak yükselmeye başladı. Özellikle, ABD Merkez Bankası (FED) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi büyük merkez bankalarının faiz artırımı kararları, altın fiyatları üzerinde etkili oldu. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 10 Temmuz güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Gram altın Kayseri'de uzun süredir yatay bir seyir izleyen altın fiyatları, kademeli olarak yükselmeye başladı. Bu artışta özellikle ABD Merkez Bankası (FED) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi büyük merkez bankalarının faiz artırımı kararları etkili oldu.

ABD verileri piyasalarda önemli yer tutacak

Ekonomist İslam Memiş, küresel piyasalar için bu haftanın kritik olduğunu belirtti. Memiş, özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve ABD enflasyon verilerinin piyasalarda önemli rol oynayacağını vurguladı.

Powell, Fed'in artık faiz oranlarının çok uzun süre yüksek kalması durumunda istihdam piyasası ve ekonomiye yönelik risklerden endişe duyduğunu ifade etti. Bu açıklamalar, Fed'in bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olmayabileceği sinyalini verdi. Powell'ın açıklamaları sonrasında 10 yıllık ABD tahvil faizi 4,3 baz puan artarak yüzde 4,312 seviyesine yükseldi.

Memiş, ayrıca altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğine dikkat çekti. Ons altın fiyatı 2.360 dolar seviyesinde işlem görürken, aşağıda 2.280 dolar, yukarıda ise 2.460 dolar seviyeleri olduğunu belirtti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 10 Temmuz güncel altın fiyatları

Alış: 2,506
Satış: 2,507

Çeyrek altın
Alış: 4,068
Satış: 4,139

Yarım altın
Alış: 8.161
Satış: 8.272

Cumhuriyet altın
Alış: 16.298
Satış: 16.494

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme