Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (14 Haziran)

Kayseri'de altın fiyatları, son dönemde kademeli bir artış gösteriyor. Uzmanlar, artışın nedenleri arasında küresel ekonomik belirsizlikler, enflasyon baskıları ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkili olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de altın fiyatları, kademeli olarak yükselmeye devam ediyor. Son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan yükseliş, hem yatırımcıların hem de altın almak isteyen vatandaşların dikkatini çekti.

Ekonomist İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın son açıklamalarını değerlendirerek, Fed'in faizlerde bir değişikliğe gitmediğini ve bu durumun piyasaların genel beklentisi doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Memiş, Powell'ın yaklaşan seçimler nedeniyle gerçekleri tam olarak ifade edemediğini ve temkinli davrandığını ifade etti.

Memiş, ‘Gerçek olanların bazıları işaret edildi. Rakamları takip edeceğiz. Enflasyon ABD halkını zorlamaya devam ediyor. Normalleşme için tarih veremiyoruz ancak 1-2 yıl sürebilir... gibi aralara sıkıştırılan itiraflar vardı. Gerçek şu ki, Fed bile önünü göremiyor. Ne yapacağını bilemiyor. Sadece diğerleri gibi 'Enflasyonu düşürmekte kararlıyız' diyorlar' şeklinde konuştu.

Altın ve gümüş piyasaları hakkında da öngörülerde bulunan Memiş, ons altında 2.280 dolar ve ons gümüşte 28,70 dolar destek seviyeleriyle ilgili tahminlerinin devam ettiğini belirtti. ‘Ons altında 2.280-2.380 dolar aralığında hareket bekliyorum' dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 14 Haziran güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,431
Satış: 2,431

Çeyrek altın
Alış: 3,917
Satış: 3,975

Yarım altın
Alış: 7.857
Satış: 7.941

Cumhuriyet altın
Alış: 15.596
Satış: 15.837

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme