Kayseri'de Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? (31 Temmuz)

Kayseri'de son dönemde altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Küresel ekonomik belirsizlikler, enflasyon endişeleri ve merkez bankalarının para politikaları, altın fiyatlarını etkileyen ana faktörler arasında yer alıyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 31 Temmuz güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de altın fiyatları, küresel piyasalardaki gelişmelere paralel olarak yükselişe geçti. Küresel ekonomik gelişmeler, jeopolitik riskler ve merkez bankalarının para politikaları, altın fiyatlarında belirleyici olacak. ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi büyük merkez bankalarının faiz artırımı beklentileri, yatırımcıları altına yönlendiriyor.

Enflasyonun yükselmesi, paranın değer kaybetmesine ve yatırımcıların enflasyona karşı korunmak için altın gibi güvenli limanlara yönelmesine neden oluyor. Bu durum, altın fiyatlarında yukarı yönlü bir baskı oluşturuyor.

Ekonomist İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrası küresel piyasalarda yeni bir fiyatlama olacağını belirtti. Memiş, ons altının 2 bin 387 dolar seviyesinden kapanış yaptığını ve bu hafta 2 bin 360-2 bin 455 dolar aralığını takip edeceğini söyledi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 31 Temmuz güncel altın fiyatları;

Gram altın
Alış: 2,578
Satış: 2,578

Çeyrek altın
Alış: 4,192
Satış: 4,261

Yarım altın
Alış: 8.409
Satış: 8.512

Cumhuriyet altın
Alış: 16,793
Satış: 16974

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme