Kayseri'de altın fiyatlarında son durum ne?

Haftanın ilk gününde altın fiyatları, yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Son haftalarda altın fiyatları düşüşe girdi. Bazı ekonomistler bunun geçici bir süreç olduğunu belirtti. Peki, altında yükseliş ne zaman başlayacak? 21 Ağustos Pazartesi günü Kayseri'de güncel altın fiyatlarında son durum ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Haftanın ilk gününde altın fiyatları, yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Son haftalarda altın fiyatları düşüşe girdi. Bazı ekonomistler bunun geçici bir süreç olduğunu belirtti. Peki, altında yükseliş ne zaman başlayacak? 21 Ağustos Pazartesi günü Kayseri'de güncel altın fiyatlarında son durum ne?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, youtube kanalında yayınladığı bir video da, ons altın ile ilgili önemli tahminlerde bulundu. Memiş: “Ons altın 1890 dolar seviyesinde. 1890 doları test edecek, tekrar 1960'a kadar yükselebilir demiştim. 1890 dolar test edildi, şu anda stabil ancak önümüzdeki hafta 1930 direnci radarına alabilir ve yükseliş bekliyorum. Neden değer kaybetti? Birincisi ABD Merkez Bankası'nın faiz artırmak ihtimali yüzde 50'ye çıktı, emtialar baskılandı. İkincisi, Çin tarafında emlak şirketlerinin iflasları... Dolar varlıkları güçlendi. Üçüncüsü, dolar endeksi yükseldi. Yükselince dolar karşısındaki yatırım araçlarında da sert baskılanma gördük. Sırada 1930, devamında 1960 dolar dirençleri var ons altında” dedi.

‘Ucuz bir altın yok'

Memiş, ons altın ve gram altın için önemli uyarım diyerek şöyle dedi: “Gram altında hikaye bambaşka. Ucuz bir altın yok. Altın yatırımcısı internet fiyatı ile serbest piyasalar arasında 50 lira farka alışmalı. Gram altında 1700 altını beklemiyorum. 1710 lira fiziki tarafta gram altın. Ekranlarda 1650'ler var ama bunların hiçbir geçerliliği yok. Gram altın 1700 altına sarkmadı bu hafta. Ons altın, ons gümüş, gram altın, gram gümüş tarafında önemli bir uyarım var. Buralar dip seviyeler, hızlı ataklar görebiliriz. Alım için fırsat kollayanlar o yüzden buraları iyi değerlendirmeli. Eylül ortası olabilir, Ekim olabilir, ciddi türbülans güçlendi. Beklentim pozitif, ekim itibarıyla 1820, 1820, 1880 hatta dolarda agresif yükseliş olursa 2000 TL'ye yelken açan bir gram altın olabilir.”

İşte 21 Ağustos Pazartesi Kayseri'deki güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 1.653
Satış: 1.654

Çeyrek altın
Alış: 2.786
Satış: 2.817

Cumhuriyet altın
Alış: 11.146
Satış: 11.215

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme