Kayseri'de Altın Modası Değişti

Türkiye'de ekonomik belirsizlikler ve altın fiyatlarındaki artış, altın ve yatırım alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirdi. Geleneksel yatırım aracı olarak görülen altın, son dönemde daha gösterişli ve farklı tasarımlarla öne çıkıyor, ancak Kayserililerin en çok tercih ettiği bilezik türü ise ne gösterişli ne de işçilikli bilezik oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Türkiye'de ekonomik belirsizlikler ve altın fiyatlarındaki artış, altın ve yatırım alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirdi. Geleneksel olarak güvenli bir liman ve yatırım aracı olarak görülen altın, son dönemde daha gösterişli ve farklı tasarımlarla öne çıkıyor. Ancak, Kayseri'de bu durum biraz farklı bir seyir izliyor.

Tül Bileziklerin Popülerliği Artıyor

Son dönemde tül bilezikler, zarif ve gösterişli yapılarıyla dikkat çekiyor ve bu nedenle yoğun rağbet görüyor. Tül bilezik fiyatları başlangıçta 15-20 bin TL bandında başlarken, gram ve ayar arttıkça fiyatlar 100 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu bilezikler, hem yatırım aracı olarak hem de estetik açıdan tercih ediliyor.

Kayseri ve Adana işçilikli bileziklerin yoğun olarak tercih edildiği bir şehirler olarak biliniyordu. Özellikle düğünlerde işçilikli bilezikler takılıyordu. Ancak, altın fiyatlarındaki kademeli yükseliş ve yıl sonunda altının daha da yüksek fiyatlara ulaşacağı tahminleri, birçok vatandaşı yatırım yapmaya yönlendirdi.

Kayserililer, altın alımında işçilik maliyetlerinden kaçınmak amacıyla daha sade ve işçiliksiz bilezikleri tercih etmeye başladı. Altın alırken ve satarken kuyumcular, altının gram fiyatının yanı sıra işçilik maliyetlerini de değerlendiriyor. İşçilikli bileziklerde, altın üzerinde verilen emeğe göre ek maliyetler oluşuyor. Bu nedenle, daha fazla kar elde etmek ve işçilik parası ödememek isteyen vatandaşlar, işçiliksiz bileziklere yöneliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme