Kayseri'de amatör ligden Süper Lig'e transfer oldu

Kayseri'de 2011 doğumlu sol bek Göktuğ Tolan, Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'a transfer oldu. Kayseri'de yetiştirdiği sporcuları, Sivasspor ve Alanyaspor başta olmak üzere bir çok profesyonel takıma gönderen antrenör Zeki Akparlar, yine bir ismi Türk futboluna kazandırdı. Detaylar haberimizde…

Kayseri amatör futbol ekiplerinden Zeki Akparlarspor'da mücadele eden 13 yaşındaki Göktuğ Tolan, Süper Lig takımlarından Alanyaspor'un alt yapısına transfer oldu. Kayseri'den Alanyaspor'a giden 5. oyuncu oldu.

Kayseri ve Türk futboluna birçok oyuncu kattı

Kayseri'de yılların deneyimli antrenörü ve Mehmet Topuz dahil yetiştirdiği futbolcularla rakipsiz olan Zeki Akparlar, yine bir ismi Türk futboluna kazandırdı. Yıllarca Kayseri'de keşfettiği isimleri önce kendi kulübüne kazandıran Akparlar, ardından Süper Lig kulüplerine satarak hem futbolcuların hayallerini gerçekleştiriyor, hem de kulübe gelir sağlıyor.

Göktuğ Tolan Alanya'ya gitti

Son olarak Süper Lig ekibi Alanyaspor'a transfer olan Göktuğ Tolan, 25 Eylül 2011 doğumlu bir sol bek… 2021 yılında 10 yaşındayken keşfedilen ve Erkiletspor'a lisansı çıkan Göktuğ, 3 sezon sonra Akparlar'ın kendi takımı Zeki Akparlarspor'a geçiş yaptı. Daha sonra başarısı dikkat çeken Göktuğ Tolan, Alanyaspor'a önerildi. Oyuncuyu izleyen Alanya ekibi, transfer için görüşmelere başladı. Yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanınca Göktuğ Tolan Alanyaspor'a transfer oldu. Okul kaydı Alanya'ya alınan Göktuğ, yeni sezonda Alanyaspor alt yapısında forma terletecek.

‘Kayserispor görmezden geliyor'

Yıllardır Kayseri'de yetiştirilen futbolcuları Sivasspor ve Alanyaspor gibi ekiplere gönderen tecrübeli hoca Akparlar, daha önce yaptığı açıklamalarda Kayserispor'un bu oyuncuları görmezden gelmesine yakındı. Oyuncuları Kayseri'ye kazandırmayı çok istediğini belirten Akparlar, Kayserispor'un neredeyse hiçbir yönetiminin transferde gerekli adımı atmaması nedeniyle, oyuncuyu farklı şehirlerin takımlarına göndermeye mecbur kaldığını ifade etti.

Göktuğ Tolan, Zeki Akparlar'ın Alanyaspor'a verdiği 5. sporcu oldu. Daha önce de Enes Tulgay, Eren Akın, Yiğit Türkan ve Kaan Çetinkaya'yı transfer etmişti.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme