Kayseri'de balık yemenin maliyeti: Balık ekmek, ızgara, tava…
Kayseri'de balık tutkunları için zengin seçenekler! Balık ekmekten ızgaraya, tavadan fırın lezzetlerine kadar farklı alternatifler her bütçeye uygun fiyatlarla sunuluyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...
Kayseri'de balık severler için birbirinden lezzetli ve farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanan seçenekler damakları şenlendirirken, fiyatlarda ürünlere göre değişiyor. İster balık ekmek, ister ızgara ya da tava; her damak tadına uygun alternatifi Kayseri’de bulmak mümkün. Kış lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan balık, özellikle Kayserililer tarafından en çok tercih edilen gıdalar arasında yer alıyor.
Geçtiğimiz haftalarda fiyatlarıyla cep yakan balıklar, bu günlerde yaşanan bollukla sevenlerinin yüzünü güldürüyor. İşte Kayseri'de balık yemenin maliyeti;
Balık ekmek fiyatları
Hızlı ve uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için balık ekmek oldukça popüler. Menülerde şu fiyatlar dikkat çekiyor:
Hamsi ekmek: 110 TL
Uskumru ekmek: 125 TL
Palamut ekmek: 125 TL
Somon ekmek: 135 TL
Çipura ekmek: 155 TL
Levrek ekmek: 155 TL
Mezgit ekmek: 165 TL
Salata ve turşu eşliğinde sunulan hamsi porsiyonu ise 220 TL’den satışa sunuluyor.
Izgara balık seçenekleri
Izgara lezzetlerini tercih edenler için Kayseri’deki fiyatlar şöyle:
Hamsi ızgara: 250 TL
Levrek ızgara: 300 TL
Çipura ızgara: 300 TL
Somon ızgara: 270 TL
Uskumru ızgara: 250 TL
Deniz çipura ızgara: 350 TL
Deniz levrek ızgara: 350 TL
Tava çeşitleri
Kızartılmış balık lezzetinden vazgeçemeyenler için de seçenekler bol:
Hamsi tava: 400 TL (porsiyon 250 TL)
Mezgit tava: 350 TL
Somon tava: 270 TL
Alabalık tava: 250 TL
Karides tava: 330 TL
Kalamar tava: 330 TL
Fırında Balık Fiyatları
Fırında pişirilen balıklar hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunuyor:
Kiremitte alabalık: 235 TL
Kiremitte somon: 295 TL
Kiremitte levrek: 370 TL
Kiremitte karides: 330 TL
Fırında çipura: 450 TL
Fırında levrek: 450 TL