Kayseri'de Bir Hafta Sürecek Olan Kutlamalar Başlıyor!

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından organize edilen ve bu yıl 37. kez kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinliklerinin detayları açıklandı. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan ve Kayseri Ticaret İl Müdür Vekili Gazi Dinçaş'ın katılımıyla yapılan toplantıda, Ahilik kültürünün önemine vurgu yapılarak, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi. Detaylar Kayseri Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından bu yıl 37. kez düzenlenecek olan Ahilik Haftası etkinliklerinin detayları, KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan ve Kayseri Ticaret İl Müdür Vekili Gazi Dinçaş'ın katıldığı toplantıda açıklandı. Ahilik kültürünün önemine vurgu yapılan toplantıda, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Odakır etkinlik detaylarını paylaştı

Ahilik Haftası'nın önemine dikkat çeken KESOB Başkanı Şeyhi Odakır; ‘Ahilik, toplumsal dayanışma, yardımlaşma ve birlik beraberlik demektir. Ahilik kültürü, asırlardır esnaf ve sanatkârlarımızın yol göstericisi olmuştur. Bizler de bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için her yıl düzenli olarak Ahilik Haftası'nı kutluyoruz' diyerek, etkinliklerin detaylarını şu şekilde açıkladı; ‘Pazartesi günü saat 09.15'te Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile başlayacağız. Ardından Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Saat 10.30'da Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatçılar Müzesi önünde yapılacak törenle resmi kutlama programımıza başlayacağız. Burada mehteran konseri, şed kuşatma töreni, protokol konuşmaları, Ahilik ödüllerinin takdimi ve Ahi pilavı ile Ahi helvası ikramı gerçekleştirilecek' diye konuştu.

Ahilik ödülleri sahiplerini buluyor

Bu yıl Ahilik Ödülleri kapsamında ‘Yılın Ahisi' olarak cam işlemecisi Necmettin Fevzioğlu seçildi. ‘Yılın Kalfası' ödülünü kaporta ustası Mustafa Buğra Topçu alırken, ‘Yılın Çırağı' ise Muhammet Emin Vural olarak belirlendi. Odakır, bu ödüllerin dürüstlük, çalışkanlık ve toplumda örnek teşkil eden davranışlar göz önünde bulundurularak verildiğini belirtti.

‘Ahilik, toplumumuzun mayasında olan bir kültür'

Ahilik kültürünün sadece esnaflar arasında değil, toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirten KESOB Başkanı Odakır; ‘Ahilik, toplumumuzun mayasında olan bir kültür. Bizler, bu kültürü yaşatarak geleceğe aktarmak zorundayız. Esnafımızın dürüst, çalışkan ve topluma faydalı bireyler olması için bu tür etkinlikleri her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Ahilik Haftası'nın tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

Ahilik haftası etkinlik takvimi

Hafta boyunca il merkezi dışında ilçelerde ve üniversitelerde de etkinlikler yapılacak. Salı günü Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrencilerle buluşulacak ve Ahilik pilavı ile helva ikramı gerçekleştirilecek. Çarşamba günü Pınarbaşı ilçesinde mehteran konseri, şet kuşatma töreni ve ödül törenleri düzenlenecek. Perşembe günü ise Erciyes Üniversitesi'nde yapılacak programda, Turkovac aşısının geliştirilmesinde önemli rol oynayan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'ye kaftan giydirilerek plaket takdim edilecek. Cuma günü Hunat Cami'de Cuma namazı öncesi Ahilik üzerine vaaz verilecek, ardından Yeni Sanayi'de Ahi Evran Camii'nde mevlit okutulacak ve halka şeker dağıtılacak. Cumartesi günü ise Kırşehir'de, Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla gerçekleşecek programla Ahilik Haftası kutlamalarının finali yapılacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme