Kayseri'de Boykot

Her geçen gün daha da artan zamlara karşı yetkililere seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar Kayseri'de boykota hazırlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'deki fahiş fiyatlardan bunalan vatandaşlar, hafta sonu ilgili kişi veya kişilere seslerini duyurmak için boykota hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde kafe ve restoranlardaki gıda satışlarında, KDV oranlarının artırılmasına ilişkin söylemlerin ardından vatandaşlar isyan etme noktasına geldi.

Restoran ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklere uygulanacak KDV oranının yüzde 8'den 10'a, alkollü içkilerde ise yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılması tepkilere sebep oldu.

Ünlülerden Destek

Sosyal Medya Platformları üzerinden başlatılan boykot çağrısı, vatandaşların verdiği destekle çığ gibi büyüdü.
Ünlülerinde destek verdiği, fahiş fiyatlara karşı mücadele içeren bu çağrı sosyal medyadan dalga dalga yayıldı.

Hafta Sonu Kafe Ve Restoranlara Gitmeyin

Restoran ve kafelerdeki fiyatların yüksekliğine tepki göstermek, seslerini yetkililere duyurmak isteyen vatandaşlar, sosyal medya platformlarından 20 – 21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeyin çağrısı yaptılar.

Enflasyondaki artışı, ülkemizdeki kötü ekonomiyi ve maliyetlerdeki artışı gerekçe göstererek sürekli zam yapan restoran ve kafe gibi işletmelerde yemek ve içmek artık neredeyse lüks harcama oldu.

‘Fahiş Yemeğe Boykot' etiketi ile sosyal medya platformlarından yayılan ve büyük bir kitle tarafından desteklenen çağrı için kullanıcılar, ‘Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot! Siz de katılın! 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmiyoruz' şeklinde paylaşım yaptı.

Sosyal medyada örgütlenen kullanıcılar, ‘Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz' diyerek yurttaşları boykota katılmaya davet etti.

Boykota bazı ünlülerinde yaptıkları paylaşımlarla destek verdikleri görüldü.

ÖZEL HABER
Yorumlar 9
Hasan Önderol 21 Nisan 2024 05:55

Onca kadın çoluk çocuk insanı katleden katillere ve ürünlerine karşı boykot etmekten aciz olan çıtını bile çıkarmamış ünlü namertler, şimdi cebine dokununca kalkmış devletin yaptığı %2'lik bir zamma karşı boykot edeceklermiş. Az namert değilsiniz!

Ccey 20 Nisan 2024 23:10

Boykot toplumun satıcıya göstereceği en büyük tekidir, sonuç alınması için birlik beraberlik içinde kesintisiz devam etmeli market fiyatlarına mağazalara markalara tepkileri etkin yğrütülmesi için platform oluşturulup sosyal medya üzerinden organize olunması da boykot un çapını etkinliğini dahada artıracaktır

Cabbar 20 Nisan 2024 20:52

550 bin liralık saat kullanan millet vekilleri halkı halka karşı boykot yapmaya çağırıyor. Oyuna gelmeyin hakkınızı arayın ve sizde monakoda ıstakoz yemeyi talep edin. Tavuk dürümcüleri boykot edip gülünç duruma düşmeyin.

Musa yıldız 20 Nisan 2024 20:20

Ben inanıyorum bakın görün millet gider

Mehmet. 20 Nisan 2024 14:50

Boykota ıstakoz yiyenler den,50 bin Euro'luk çanta tasiyanlardan,52 koruma araciyla gezenden başlarsanız daha anlamlı olur.

Enis 20 Nisan 2024 14:49

Bu kadar boykot edilecek şey varken cafeleri boykot etmek tam bir saçmalık.kimse sizi zorla götürmüyor.gitmeyin sizde sonuç da kafe ve restoranta gitmek çok elzem bişey degil.

Hulusi 20 Nisan 2024 01:18

Siz gitmeyin biz gitmeyelim Suriyelileri kim durduracak

Erol 19 Nisan 2024 23:48

Tebrikler harika bir uygulama İnşallah devamı gelir

Polat 19 Nisan 2024 19:55

Süper insanlari sömürmekte baska birsey yapmiyorlar firsatcilik cok ama umarim boykot birseye yarar ama güzel fikir bakin nasil indiriyorlar

Bakmadan Geçme