Kayseri'de Bu İsimler Çok Tercih Ediliyor!

TÜİK verilerine göre Kayseri'de en çok tercih edilen erkek ve kız bebek isimleri belli oldu. Kayseri'de bu isimler çok tercih ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

TÜİK verilerine göre 2023 yılında Kayseri'de doğan erkek ve kız çocuklarına en çok verilen isimler belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu illerin yaş, evlilik, en çok tercih edilen kız ve erkek isimleri, motorlu kara taşıt sayısı gibi faktörlerin ortalamasını vatandaşlara sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda TÜİK Kayseri'de en çok tercih edilen kız ve erkek isimlerini açıkladı.

TÜİK verilerine göre Kayseri'de doğan erkek çocuklara verilen isimlerden ilk sırayı Göktuğ ismi yer aldı. Göktuğ ismi Kayseri'de 2023 yılında 176 bebeğe verildi. Öte yandan en popüler diğer isimler sırasıyla şu şekildeydi; Alparslan, Mustafa, Yusuf, Ömer Asaf.

Kayseri'de doğan kız bebek isimlerinden en popüleri ise Asel ismi oldu. Asel ismi 2023 yılında 177 bebeğe verildi. Listenin devamında ise en popüler isimler sırasıyla Zeynep, Defne, Zümra, Asya oldu.

TÜİK verilerine göre Kayseri'de en sık rastlanan soy isimler de belli oldu. İlk sırayı Yılmaz soy ismi aldı. Kayseri'de ikamet eden 19 bin 289 kişinin soy ismi Yılmaz olduğu açıklanırken listenin devamı ise şu şekildeydi; Şahin, Yıldırım, Yıldız, Doğan.

Verilere göre Şahin soy ismi Kayseri'de ikamet eden 18 bin 182 kişide rastlanıyor. Yıldırım soy ismi 13 bin 263 kişi, Yıldız soy ismi 13 bin 233 kişi, Doğan soy ismi 13 bin 143 kişide rastlanıldığı açıklandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme