Kayseri'de Bu Ürün Gazete Kağıdından Üretiliyor!

1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Derneği, kooperatif çalışmalarına başarıyla devam ediyor. Çankoop (Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi) üyeleri bu ürünü gazete kağıdından üretiyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Derneği, kooperatif çalışmalarına başarıyla devam ediyor. Çankoop üyeleri, gazete kağıdından ürettikleri dekoratif sepetlerle hem üretim becerilerini geliştiriyor, hem de ekonomiye katkı sağlıyorlar.

Dernek, hem kooperatif üyeleri hem de kursiyerlerin düzenlediği gazete kağıdından dekoratif sepet yapımı kursu ile dikkat çekiyor. Gazete kağıdından yapılan sepetler aynı zamanda geri dönüşümün ne kadar büyük bir kazanç olduğunu da gösteriyor. Kooperatif Başkanı Fatma Yağar kursla ilgili, ‘Kursa yoğun bir ilgi var. Ben zaten fuara katılmıştım, Millet Bahçesi'nde. Orada hem üretim, hem de satış yaptık. Çok ilgi gördü. İlgi gördükçe öğrenmek istediklerini anladık. Hemen akabinde kurslaşmaya karar verdik' ifadelerinde bulundu.

Gazeteden sepet yapma fikrini geliştiren, dekoratif örgü hocası Demet Özkan, ‘Ben bunu pandemide geliştirerek ortaya çıkardım. Daha önce yapılan bir şey ama pandemide daha çok geliştirdim. Daha sonra bu işin öğreticilik belgesini ve oryantasyonunu alarak, Milli Eğitime başvurdum. Derneğe üye olduktan sonra da böyle bir becerim olduğunu görünce sepet kursu fikri çıktı ortaya. Milli Eğitime başvurduk, onlar da kabul edince böyle güzel bir olaya başladık. Kursiyerlerimizle sıfırdan başlayıp atık kağıtlardan çubuklar yapıp sihirli çubuklarımızla sepetler yapıyoruz. İnşallah bu hafta ikinci haftamız, daha güzel şeyler vereceğiz. Amaç hem kendi el becerilerini geliştirmek, hem de evde oturdukları yerde bunu paraya dönüştürmek' dedi.

Bir kursiyer kurs ile ilgili, ‘Şimdi şöyle söyleyeyim, ben ikiz büyütmüş bir anneyim. Doğal olarak sürekli onlarla uğraşınca böyle meşgalelere çok vakit bulamadım, ama seviyorum. Çantada örüyorum, şimdi böyle sepet ayrı bir keyif verdi. Üretmek zaten kadının fıtratında olan bir şey, üretmeyi seviyoruz. Böyle bir vesilede bulunca değerlendirdik' ifadelerinde bulundu. 63 yaşında olan başka bir kursiyer, ‘Seviyorum böyle şeyleri, daha önce de başka şeylere katılmıştım. Burada da olunca çok hoşuma gitti, buraya da katıldım. Yapıyorum, yaptıkça da büyük bir sanat eseri gibi yapmış gibi çok hoşumuza gidiyor. En büyük terapi, rahatsızım zaten ama moral oluyor' ifadelerinde bulundu.

Kursiyerler şu an öğrenme aşamadında olurken, kooperatif olarak satış yapmak istedikleri zaman onları bir kazanç ortamı sağlanacağı ifade edildi. Kursa her kesimden katılım sağlanabileceği gibi, yeni açılacak olan yaşlı ve hasta bakım kursu ile de istihdama yönelik çalışmalar yapılacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme