Kayseri'de büyük indirim! 60 lira birden düştü!

Denizlerde avlanma yasağının kalkmasının ardından birçok ilde hamsinin kilosu 50 TL birden geriledi ancak Kayseri'de ise farklı bir ürünün fiyatı 60 TL birden düştü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Denizlerde avlanma yasağının kalkmasının ardından birçok ilde hamsinin kilosunda düşüş yaşanırken Kayseri'de daha dikkat çekici bir indirim yaşandı.

Avlanma yasağı sona erdi

Uzun süredir uygulanan avlanma yasağının kalkması, balıkçılar için büyük bir rahatlama sağladı. Denizlerdeki avlanma yasağının sona ermesi, deniz ürünleri piyasasında önemli bir değişiklik yarattı. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte, balıkçılar denizlere açılarak bol miktarda balık avlama fırsatı buldu. Bu durum, deniz ürünleri piyasasında hem olumlu bir etki yarattı hem de deniz ürünlerinin tazeliğini ve çeşitliliğini artırdı.

Hamsinin fiyatı sabit kaldı

Kayseri'de deniz ürünleri pazarında yaşanan bu değişiklikler, özellikle palamut ve hamsi gibi popüler balıkların fiyatlarını etkiledi. Hamsinin kilosunda, avlanma yasağının kalkmasına rağmen bir değişiklik yaşanmadı. Şu anda hamsinin kilo fiyatı 130 TL olarak sabit kaldı.

90'TL den satışa sunuldu

Avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte, Kayseri pazarında en dikkat çekici değişiklik palamut fiyatlarında yaşandı. Yasağın kalkmasının ardından 150 TL olan palamut 60 TL birden gerileyerek, 90 TL'den satışa sunuldu. Kayseri'de balıkçı esnafı hamside fiyat değişikliğinin şu an gündemde olmadığını söyledi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme