Kayseri'de büyük operasyon! 42 noktada denetim...

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde 42 ayrı sabit noktada gerçekleştirdiği Huzur 38 Uygulamaları ile çok sayıda silahlar ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde 12 Ekim tarihinde düzenlediği Huzur 38 Uygulamaları kapsamında 42 ayrı sabit noktada denetimler gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çok sayıda silah ele geçirildi

Gün boyu süren uygulama sonucunda, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi, ayrıca birçok kişi hakkında yasal işlemler başlatıldı. Yapılan denetimlerde, 3 adet tabanca, 5 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca ve 21,89 gram narkotik madde ele geçirildi.

86 sürücü müzikten ceza yedi

Uygulama sırasında toplamda 8555 şahıs ve 3803 araç sorgulandı. Sorgulama neticesinde, çeşitli suçlardan ceza işlemleri uygulandı; 105 sürücüye cep telefonu ile konuşmaktan, 32 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 53 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan, 5 sürücüye abartı egzozlu araç kullanmaktan, 1 sürücüye drift yapmaktan, 86 sürücüye yüksek sesle müzik dinlemek nedeniyle işlem yapıldı.

8 kişi ceza evine teslim edildi

Ayrıca, 43 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 22 şahıs yakalanmış ve 8 şahıs cezaevine teslim edildi. 8 şahsa uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan işlem yapıldı, 9 şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, yapılan uygulama ile halkın huzurunu bozmaya çalışanlarla kararlı bir şekilde mücadele edeceğini duyurdu. Yetkililer, asayişin sağlanması ve suç oranlarının düşürülmesi amacıyla benzer uygulamaların devam edeceğini vurguladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme