Kayseri'de Cam Balkon Yaptıranlara Büyük Ceza!

Kış aylarında soğuktan, yaz aylarında sıcaktan koruyan cam balkonlar hakkında Yargıtay'dan önemli bir karar çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kış aylarında soğuktan, yaz aylarında sıcaktan koruyan cam balkonlar hakkında Yargıtay'dan önemli bir karar çıktı. Kayseri'de de yaygınlaşan özellikle apartman sakinlerini ilgilendiren bu kararın detayları belli oldu.

Evlerini genişletmek amacıyla balkonlarını cam balkonla kapatanlar için karar açıklandı. Artık cam balkon yaptıranlara ceza gelebilir. Kararın detayları netleşti. Birçok kişi balkonunu oda haline getirmek için cam balkon yaptırıyor. Ancak, bu konuda önemli bir açıklama yapıldı.

Kaçak Yapı Sayılabilir

Balkonlara yapılacak cam balkon gibi tadilat ve değişiklikler için apartman sakinlerinin izni gerekecek. Apartman sakinlerinin beşte dördünün yazılı onayı alınmadıkça cam balkon yapılamayacak. Aksi takdirde yapılan değişiklik kaçak yapı olarak değerlendirilecek.

Yargıtay'dan Emsal Karar

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, 2015/6244 Esas ve 2016/229 numaralı kararı ile milyonlarca kişiyi ilgilendiren cam balkon kararı açıkladı. Dosyada sunulan tüm belgeler incelendikten sonra kararın detayları şu şekilde belirlendi:

'Bilirkişi raporuna göre, balkonun kapatma malzemesinin özellikleri (saydam veya ışık geçirmeyen olması, bina statiğini etkilememesi, çevreye zarar vermemesi gibi koşullar) değişiklik yapılabilmesi için önemlidir. Mahkeme kararında, projeye aykırı olarak balkonun kapatılmasının ardından eski haline getirilmesi gerektiği belirtilmiş; ancak balkonun daire içine alınarak kullanılmasının ruhsata tabi olmadığı, diğer kat maliklerine zarar vermediği ve ana yapının statiğini tehlikeye sokmadığı gerekçeleriyle talebin reddedildiği ifade edilmiştir.'

Kararın detaylarına göre, diğer kat maliklerine zarar vermesi ya da ruhsata tabi olması durumunda cam balkonun yıkılabileceği ifade edildi. Bu nedenle, cam balkon yaptırmayı düşünenlerin bu noktalara dikkat etmesi gerekiyor.

Kayseri'de evlerini genişletmek isteyenler için bu kararın dikkatle incelenmesi ve gerekli izinlerin alınması, ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçecektir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme