Kayseri'de de yasak geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kapanmasına iki hafta kala Kayseri'nin de içinde bulunduğu 81 ilde mezuniyet törenlerine ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kapanmasına iki hafta kala Kayseri'nin de içinde bulunduğu 81 ilde mezuniyet törenlerine ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Kamuoyunda 'MEB balo yasağı' olarak anılan bu düzenleme, mezuniyet etkinliklerinin MEB'in onayı olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirtiyor.

Bu kararın alınma sebebi ise oldukça dikkat çekici. MEB balo yasağı olarak halk arasında adı çıkan bu genelgeye göre, mezuniyet etkinlikleri milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere aykırı olmayacak şekilde düzenlenecek. Abartılı törenlere izin verilmeyecek ve tüm etkinlikler için veli onayı alınacak. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, öğrencilerin yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler planlanacak.

Genelgenin İçeriği ve Uygulama Şekli

Gelen son bilgilere göre, mezuniyet etkinlikleri sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklardan, olumsuz davranışlardan ve aşırılıklardan korunması sağlanacak. Bu amaçla okul yönetimi, öğretmenler ve veliler iş birliği yapacak. Ayrıca, velilere ve okullara maddi yük getirecek aktivitelerden kaçınılacak ve etkinlikler okul içinde gerçekleştirilecek.

Planlanan mezuniyet etkinlikleri, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin onayı alınarak yapılacak. Etkinliklerin, okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran ve okul çalışanları arasında birlik ve bütünlüğü sağlayan aktiviteler olması hedefleniyor.

MEB balo yasağı olarak da anılan bu genelge, mezuniyet törenlerine daha disiplinli ve kontrollü bir yaklaşım getiriyor. Törenlerin düzenlenmesi sürecinde okul yönetimleri, öğretmenler ve velilerin iş birliği yaparak, öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun, güvenli ve uygun etkinlikler planlamaları bekleniyor.

Bu yeni düzenleme, özellikle mezuniyet balolarının aşırıya kaçan ve velilere maddi yük getiren yanlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Öğrenci ve velilerden gelen geri bildirimlerle şekillendirilen genelge, mezuniyet törenlerinin daha sade, anlamlı ve kültürel değerlere uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak.

MEB balo yasağı olarak adlandırılan bu yeni genelge, mezuniyet törenlerinde köklü bir değişiklik yaratacak. Öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması, israfın önlenmesi ve veli yükünün azaltılması amaçlanıyor. MEB'in onayı olmadan mezuniyet etkinlikleri düzenlenemeyecek ve etkinlikler, öğrenci gelişim seviyelerine uygun olacak şekilde planlanacak. Bu düzenleme, mezuniyet törenlerini daha anlamlı ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 10
Kenan 05 Haziran 2024 09:24

Günaydın herkes yapıp bitirdi yasak öyle gedi

CİSEM ÖZSARIYILDIZ 05 Haziran 2024 05:56

Yapılan yorumlardan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ...MEB'in yaptığı işgüzarlik ...Yasaklar ile uğraşana kadar eğitim seviyesini ilerletmek için ; cahiligi azaltmak için çaba göstermeli ..

Hikmet 04 Haziran 2024 09:38

Eğitim sisteminin amacı mezun olan öğrencinin neyin yanlış ve doğru olanını öğrenerek kendine güvenen bilinçli bir birey olarak hayata hazırlamak olmalıdır anlaşılan eğitimin yetersiz olduğunun itirafı olarak görüyorum sinirlamanin doğru olduğunu takdirle karşılayanlar neden öğrencilerin karşı karşıya kaldığı bu durumu sorgulamazlar anlamak mümkün değil

Çok doğru bir karar tebrik ediyorum çok geç kalınmış bir karar eğlence anlayışı bu olmaması lazım çocuklar kıyafetten yemeden içmeden hepsinde özenti yarışı yapıyorlar buna eğlence denilmez ilk orta okulları üniversitesi hepsinde yaş sınırı olmaksızın büy 04 Haziran 2024 05:59

Tebrikler çok doğru bir karar alınmış çok geç kalınmış bir karar neyse zararın neresinden dönülse o kardır eğlence anlayışı bu olmaması lazım dış ülkelerin ne kadar pis yaşantısı varsa biz onlara yapışıyoruz kendi Türklüğü ve benliğimizi unutuyoruz çocuklar bir özenti içinde gidiyorlar kıyafet yemek içmek adeta yarış içindeler bizler buna eğlencemi diyeceğiz yoksa şımarıklık ve azgınlıkmı diyeceğiz artık şu at gözlüklerini çıkartmalıyız neslimiz gençliğimiz geleneklerimiz kültürümüz yok oluyor ilk orta lise ünüversite yaş sınırı olmaksızın bun tür faliyetlere çocuklarımız eğleniyor diyemeyiz biz dur demez isek nesil yok olacak çocuklarımız bizden kopacak bizden çıkacak eğlence özgürlük adı altında çocuklar kendi benliğini kaybedecek ben bu olaylara çok üzülüyorum bu eğlence olamaz başkanın bu düzenlemesini onaylıyorum yapa bilirlerise belki bazı kötü alışkanlıkların önüne geçe bilirler

Yeteryeyet 03 Haziran 2024 23:15

Uyuşturucuyu baloda değil okulun kapısında alıyorlar. Neye neyin sebep olduğunu anlamayacak kadar beyin tutulmuş malesef.

Sahra 03 Haziran 2024 20:20

Geç kalınmış ancak yerinde karar olmuş öğrencıler birbiriyle yarış halinde idi kıyafet makyaj alkol yaşına uygun olmayan davranışlar ortamlar çok teşekkür ederim

İcardi 03 Haziran 2024 19:45

Herşeyi yobazliga bağlamayın. Siz içip ***** ama o çocukları zehirlemeye kimsenin hakkı yok

Muallim. 03 Haziran 2024 17:06

27 yıllık öğretmenim.Çok geç kalınmış olmasına rağmen yerinde ve doğru bir karar.Sayın bakanımızı tebrik ediyorum.Bir çok gencimiz o yaşına kadar alkol nedir bilmezler,bu abuk subuk güya "törende' alkolle tanışıyor,uyuşturucu ve sair melanet bu gibi yerlerde normalleşiyor.Ahlaki ve kültürel yapımıza hiçde uygun olmayan kıyafetler,güya eğlence adı altında"danslar",abuk subuk müzikler bize ait olmayan ne varsa özendiriliyor.Çok güzel bir karar.Umarım arkasında durulur ve gereği yapılmaya devam edilir.

Hüseyin 03 Haziran 2024 16:59

Bu kadar yobaz bir kararı uygulayacak ilk şehirlerden biri olma ünvanını almamız çok güzel. Çocuklar tüm yıl yorulmuş küçük bir eğlencesi vardı onuda ellerinden almamız çok iyi oldu.

Mehmet Ali 03 Haziran 2024 14:51

Bence üniv.harici; ilk, orta ve lise mezuniyeti diye saçma bi kutlama olmamalı.Sanki bana üniversitenin iyi bir bölümünü bitirmişsen yap kutlamanı,cılkını çıkartmadan tabi...

Bakmadan Geçme