Kayseri'de deprem tartışmasına Naci Görür de katıldı

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında olan Kayseri'de tartışmalar sürüyor. En sıcak açıklama bir tv programına katılan Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'in en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri'deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini söylemesi üzerine, bugün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'tan karşı bir açıklama gelmişti.

Büyükkılıç, depreme hazırlık noktasında bilim insanları ile gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederek, “Önümüze bakıyoruz, işimize bakıyoruz. Spekülasyonlara kulaklarımızı tıkıyoruz. Tedirgin olmayı gerektirecek bir şey yok” dedi.

Bu açıklamaların ardından bir tv programına katılan Prof. Dr. Naci Görür, “Birisinin çıkıp Kayseri'de deprem olmaz diye bağırması yeterince jeoloji bilmediğinin kanıtıdır” dedi.

Prof. Dr. Görür, tv programına telefonla bağlanarak, şunları söyledi:

Bir yerde depremin olup olmayacağını söyleyemezsiniz. Diyelim orada canlı bir fay hattı varsa orada eninde sonunda deprem olur. O fayın tekerrür periyoduna göre bakarsın 50, bakarsın 100, bakarsın 500 sene sonra zaman önemli değil, ne zaman olursa benim insanım ölür.

Yorumlar 5
Ali 08 Ağustos 2024 13:40

Seçim öncesi Bir TV programında Memduh B. Kayseri'de yatay mimariyi hakim kaldıklarını söylemişti. Akıllara zarar...

Kara 08 Ağustos 2024 13:20

Kayseri Yeni yerleşim yerleri tarım ve sulak alanların üzerine kuruldu şehir hastanesi, terminal, yakut mahallesi,fuar alanı bereketli lahana tarlaları elden gitti sonuç bu oldu rant uğruna

Metin Bey 07 Ağustos 2024 14:18

Afet öncesi sıkınto yok derler ama bir şey yapmazlar. Afet olunca kadermiş, bizimle alakası yok, sabredin derler. Afetten sonra da geçmişi karıştınmayın derler.

Özlem 07 Ağustos 2024 11:57

Her yer yüksek binalarla dolu... Kayseri deprem bölgesi değil zaten .

Murat cengiz 07 Ağustos 2024 09:31

Syn menduh bey sıkıntı yaratacak bir durum yok demede , maraslilarda öyle diyordu.malesef. Kayseri'yi batakliklarin üzerine kurdunuz biliyirsunuz. Bir canın Vebali sizlerinbiynundadir. Milleti sıkıntı yok deyip kandırmayın!!!!!

Bakmadan Geçme