Kayseri'de Devlet Okullarına Personel alımı başlıyor!

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü İŞKUR üzerinden Bakanlığa bağlı okullarda bakım, onarım ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi için 500 kişilik ilan açtı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü İŞKUR'da yayımladığı ilanla, 6 ay süreli, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların bakım, onarım ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere beden işçisi olarak 500 kişi alacağını duyurdu.

Başvurular 26 Eylül Perşembe günü başlayıp, 28 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek. 3 Ekim Perşembe günü noter huzurunda kura ile alınacak kişiler belirlenecek. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alınacak personeller 7 Ekim'de işe başlayacak. İşin bitiş süresi ise 4 Nisan 2025 olarak belirlendi.

Sonuçlar, İŞKUR İlan panosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilan panolarında 3 Ekim tarihinde açıklanacak.

Programlara katılmak isteyen adayların İŞKUR adresi üzerinden, ALO-170 çağrı merkezinden veya e-devlet adresinden başvuru yapmaları ise zorunlu kılındı. Başvuruda sorun yaşayan kişiler, bünyesinde İŞKUR hizmet noktası olan ilçe belediyelerden ve kurumdan destek alabilecekler.

Personellerde aranan şartlar ise şöyle;

Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibarıyla işsiz olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Emekli ve malul aylığı almamak,
27 Eylül 2017 tarihinden sonra TYP'den toplam 9 ay yararlanmış kişi programa başvuru yapamayacaktır,
İÜP'de (İşbaşı Eğitim Programı) aktif olarak çalışan kişi TYP'ye başvuru yapamaz,
Öğrenci olmak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak, (Açık öğretim öğrencileri katılabilir, öğrencilik durumunu donduranlar katılamaz.)
Hane geliri 25.503,18 TL'nin altında olmak, (Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz.)

İl Müdürlüğümüz ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü. iş birliğinde 6 ay süreli, Bakanlığa bağlı okulların bakım, onarım ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Beden İşçisi -Temizlik mesleğinde 500 kişilik geçici süreli (TYP) uygulanacaktır. pic.twitter.com/bp4nHFysJg — İŞKUR Kayseri (@iskurkayseri) September 24, 2024

İŞKUR'DAN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme