Kayseri'de 'Dünya' koştu - Hollanda, Rusya, Belarus...

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen 4'üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu'nda dünyanın dört bir yanından gelen, 13 ülkenin sporcuları koşarken, yarı maraton renkli görüntülere sahne oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle 2024 Yılı Avrupa Spor Şehri seçilen Kayseri'de 4'üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu coşkusu yaşanırken, organizasyonda 13 ülkeden 250 yabancı sporcunun yanı sıra halk koşusu ile birlikte 10 bin kişi katılım sağladı.

‘2024 Spor Şehri' Ünvanı alan Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın spor projesi Koramaz Vadisi temalı 4'üncü Kayseri Uluslararası Yarı Maratonu'na 13 ülkeden 250 yabancı ve 40 elit sporcu katıldı.

Uluslararası Yarı Maraton'a 21K ve 10K kategorilerinde Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Rusya, Belarus, Çin, Endonezya, Etiyopya, Bulgaristan, İran, Japonya, Kazakistan ve Kırgızistan olmak üzere 13 ülkeden 250 yabancı atletlerin yanı sıra Halk Koşusu kategorisinde 10 bin sporcu katıldı.

Yağan yağmura aldırış etmeyen koşucular, renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı, Sivas Caddesi, Yıldızevler ve Anadolu Harikalar Diyarı rotasında ter döken sporcuların ailece geldikleri, hatta anne ve babaların bebek arabasıyla ve çocuklarıyla katıldığı görüldü.

Yarı Maraton'da hem vatandaşlar spor yaptı hem de kadim kentin tanıtımı uluslararası boyutta yapılmış oldu.

Tüm ödül kazanan ve farklı kategorilerde dereceye giren isimler, www.kayseriyarimaratonu.com internet adresinde canlı sonuçlar listesinde açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, böylesi özel ve anlamlı organizasyona destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, yarı maratonun büyük bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Bir maratondan daha fazlası diyerek çıktığımız bu yolda, bu yıl Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu'nun 4'üncüsünü düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye yakışan çok keyifli bir yarı maraton oldu. Zorlu hava koşullarına rağmen büyük bir katılım gösteren halkımıza ve organizasyonun sorunsuz tamamlanması için özveriyle çalışan Spor A.Ş.'mizin eğitmenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Büyükkılıç, “Bu muhteşem organizasyonda dereceye giren, girmeyen tüm sporcularımıza teşekkür ederken, bu keyifli organizasyona katılımlarıyla renk katan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz birlikte çok güzel, birlikte çok keyifliyiz” dedi.

Bakmadan Geçme