Kayseri'de ekmek zammı iptal mi ediliyor?

Kayseri'de ekmeğe zam gelmesinin ardından belediye başkanı zam kararının uygulanmayacağını açıkladı. O ilçede zam iptal oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de alınan ekmeğe zam kararı Belediye Başkanını harekete geçirdi. Kayseri'nin o ilçesinde zam iptal oluyor. İşte detaylar…

Geçtiğimiz haftalarda Fırıncılar ve Uncular Odası'nın aldığı kararla 12 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ekmeğe zam yapılmıştı. Alınan kararın ardından somun ekmeğin fiyatı 7,5 TL'den 9 TL'ye yükselmiş oldu. Kayseri'nin Tomarza ilçesi Belediye Başkanı Osman Koç ise adeta ekmek zammına savaş açtı. Koç, ekmeğe zam kararının uygulanmayacağını açıklanmasının ardından iptal kararı için harekete geçti.

Başkan Koç, ‘Tomarza'da pide ekmeğinin 200 gr'dan 180 gr. düşürülmesi ve ekmeğin 7,50 TL'den 9 TL'ye satılması kabul edilemez' ifadelerini kullanarak zammın iptal edilmesi için harekete geçtiğini duyurdu.

Koç, ‘Tomarza'da bugün itibariyle özellikle pide ekmeği 200 gr.'dan 180 gr.'a düşürülmesi ve ekmeğin 7,50 TL'den 9 TL'ye satılması vatandaşımıza yaklaşık olarak yüzde 30'un üzerinde bir zam olarak yansımıştır. Bu durum kabul edilecek yanı yoktur' dedi.

Tomarza Belediyesi Başkanı Osman Koç geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekmeği zamlı fiyattan (9 TL) satan zincir markete işlem uygulandığını ifade etmişti. Başkan Osman Koç, ‘Ekmeği 9 TL'den satan 3 zincir markete gerekli işlemler yapılmıştır' diyerek zam kararının uygulanmayacağını belirtmişti.

'Yazışmalara başladık'

Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç Ekim Ayı Tomarza Belediye Meclis toplantısında yaptığı açıklamada; ‘Komisyon kararına karşı, ilgililer yazılı bildirim tarihinden itibaren on gün içinde ticari davaları görmeye yetkili mahkeme nezdinde itirazda bulunabilirler. Bu mahkemenin kararı kesindir' kanununda yola çıkarak yapılan zammın iptal edilmesi için Tomarza Kaymakamlığı ile gerekli yazışmalara başladık.

‘Ekstra zam yapılması fazla olmuş'

Belediye Başkanı Osman Koç, ‘Tomarza İlçesinde bulunan fırıncılar bizim esnafımız. Bunlar kendi insanımız ve fırıncıların yanında bizim kendi Tomarza'mızın insanları çalışıyor onlarda ayakta durmalı ancak hem gramajdan hem de ekstra zam yapılması fazla olmuş. Yapılan zammın geri çekilmesi için ilgili komisyon ile esnafımız ve fırıncı esnaflarımızda zarar görmeyeceği bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme