Kayseri'de eşi benzeri olmayan bir buzdolabı!

Kayseri'nin İncesu İlçesine bağlı Kızılören Köyünde oturanların peynirlerini saklamak için doğal buzdolabı kullanıyorlar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Kayseri'nin İncesu İlçesine bağlı Kızılören Köyü vatandaşları, yaptıkları peynirleri yazın sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için doğal buzdolabı kullanıyorlar.

M.Ö yaşayan insanların yiyecek ve içecekleri saklamak için mağara içlerini kullanıyordu. Şimdi her ne kadar elektrikli buzdolabı kullanılsa da Kızılören köylüleri daha lezzetli ve sağlıklı peynir yapmak için bu geleneği sürdürmeyi devam ediyor.

Yazın soğuk, kışın ise sıcak olan bu buzdolabını köylüler yıllardır kullanıyor. Önce süzülen sonra bidonlara basılarak veya hayvan derilerinin içine konularak muhafaza ediliyor. Yazın sıcak havalarda konulan peynirler kışın alınıyor.

Kızılören köylüleri peynirlerini depolamak ve daha sonra satmak üzere kullanılıyor. Doğal buzdolabına konulan peynirler mağarada bozulmuyor ve diğer peynirlere göre daha lezzetli olduğu söyleniyor. Konulan peynirlerin karışmaması adına numaralandırarak saklanıyor.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme