Kayseri'de Geceleri Ortaya Çıkıyorlar

Kayseri'de, geceleri ortaya çıkan kokoreççiler, şehrin gece hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak kokoreç fiyatları vatandaşın cebini zorluyor.

TAKİP ET

Kayseri'de gece saatlerinde ortaya çıkan kokoreççiler, şehrin gece hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Gündüzleri pek tercih edilmeyen kokoreç, gece boyunca müdavimlerini çekiyor. Ancak son dönemde kokoreç fiyatlarındaki artış, vatandaşların cebini zorluyor.

Baharat Asıl Tadını Oluşturuyor

Kokoreç, kuzu veya dana bağırsağının ince ince temizlenip sarılmasıyla hazırlanıyor. Pişirme esnasında ve sonrasında Kekik, pul biber, kimyon ve karabiber gibi baharatlarla kendine has tat ortaya çıkıyor. Ayrıca odun ateşinde pişmesinden dolayı hafif tütsülenmiş tadı oluyor.

Yüksek Fiyatlar ve İthal Bağırsak Sorunu

Kayseri'nin dört bir yanında, gece geç saatlerde açılan kokoreç tezgahları, özellikle hafta sonları yoğun ilgi görüyor. Kokoreç severlerin sıklıkla tercih ettiği bu sokak lezzeti, özellikle bağırsak bulmanın zorlaşmasıyla daha da pahalı hale geldi. Kayseri'de bir vatandaş; ‘Gece saatlerinde kokoreç yemek bizim için bir keyif, ancak fiyatlar son zamanlarda gerçekten çok yükseldi. Bu durum, keyfimizi kaçırıyor' diye konuştu. Bazı kokoreççiler, yerli bağırsak temininde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ithal bağırsak kullanmaya başladıklarını belirtiyor.

Maliyetleri 3 Katına Çıktı

Bir kokoreç esnafı, geçtiğimiz yıl temizlenmiş bağırsak fiyatının 150 TL olduğunu, ancak bu yıl aynı miktardaki bağırsak için 500 TL ödemek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Bu fiyat artışı, kokoreç maliyetlerini de önemli ölçüde yükseltti. Ancak geçtiğimiz ay et fiyatlarında görülen düşüşün, kokoreç fiyatlarına olumlu yansıması bekleniyor. an Kayseri'de kuzu kokoreçin fiyatı 450 TL civarında seyrediyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme