Kayseri'de Gelinler ve Kaynanalar Bu Konuda Da Yarışıyor!

Kayseri'de evlilik sezonunun açılmasıyla birlikte düğün hazırlıklarının heyecanı da aynı hızda devam ediyor. Düğün hazırlıklarının önemli etkenlerinden biri olan altın alımında gelinler ve kayınvalideler hangi tür altınları almak istiyor, gelin hep birlikte görelim. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de evlenmek isteyenlerin düğün hazırlıklarının önemli bir kısmını da geline takılmak üzere alınacak altınlar oluşturuyor. Türk gelenek ve göreneklerinden olan ve geline hediye olarak alınan altın alımlarına günümüzde bazı çiftler tek başlarına gitmeyi tercih ederken bazı çiftlerde aile büyükleriyle gitmeyi tercih ediyor.

Çift olarak giden kişilerin ziynet tercihi daha çok modern ve modaya uygun çizgiler olurken aile büyükleri ile giden çiftlerin tercihi genellikle ailelerin ısrarı ile daha geleneksel takılar oluyor.

Ekonomik duruma göre değişen ziynet alımlarında bazı durumlarda da işçiliksiz takıların tercih ediliyor.

Aile büyükleriyle birlikte kuyum ve ziynet eşyalarını almayı tercih eden çiftlerin geleneksel ziynetlerinin içerisinde ise genellikle adana burması, inci burma ve hasır kelepçe gibi modellere yer veriyor. Mücevherat sahibi Yusuf Kuzucu, bireysel olarak gelen veya aile büyüklerinden izin alabilen gelinlerin genellikle daha modern olarak tabir edilen kaburgalar, tüller ve künyeleri tercih ettiğini belirtti. Kuzucu konuşmasında, gelinlerin özellikle bu aralar oldukça popüler bir yere sahip olmaya başlayan altın künyeler, kolyeler ve çeyrek altınlı bilezikler gibi günlük kullanıma uygun modelleri tercih ettiğini belirtti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme