Kayseri'de görülmemiş yöntem: Günde binlerce lira kazanıyorlar!

Ev hanımı Emine Akbaş, Kayseri'de ikinci el satış platformlarını sollayacak bir projeye imza attı. Akbaş, kadınların Kayseri içinde satış yapabilecekleri bir whatsap grubu oluşturdu. Grubun detayları neler? Nasıl satış yapılır? Kimler gruba dahil olabilir?

Son dönemde ikinci el satış platformları dikkat çekiyor. Söz konusu bu platformları kullanan milyonlarca insan hem satış yapıyor hem de ürün satın alıyor. Özellikle modada sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla kurulan bu platformlarda teknolojik aletler, ev eşyaları da satılmaya başlandı. Ancak bu satışların popülerleşmesiyle platformların satıcıdan aldığı komisyon da giderek arttı.

Ev hanımı Emine Akbaş, Kayseri'de ikinci el satış platformlarını sollayacak bir projeye imza attı. Akbaş, kadınların Kayseri içinde satış yapabilecekleri bir whatsap grubu açtı. Yaklaşık 7 ayda 1022 kullanıcıya ulaşan grupta kadınlar, sıfır veya ikinci el ürünlerinin fotoğraflarını paylaşarak satış yapıyor.

Akbaş, Kayseri Anadolu Haber muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'da bulunan yaklaşık 200 kişilik bir gruba katıldığını, bu uygulamanın Kayseri'de de olabileceğini düşündüğünü bu nedenle kent genelinde kadınların satış yapabileceği bir grup açtığını söyledi.

Sosyal medyayı aktif kullandığını belirten Akbaş, Facebook'ta birkaç tane gruba katıldığını belirtti.

Akbaş, ''Kimi sıfır ürün satıyor, kimi de ikinci el ürün satıyor. Sonra baktım bizim Kayseri'de yok, dedim ‘Kayseri'de neden olmasın böyle bir şey? Ondan sonra bu grubu kurdum.'' dedi.

İlk olarak gruba arkadaşlarının katıldığını ardından hızla grubu büyüttüklerini ifade eden Akbaş, şu anda Melek Sakur, Elmas Körahmetoğlu ve Senanur Akbaş ile grubu yönettiklerini kaydetti.

Akbaş, whatsap satış grubunun 1022 üyesi olduğunu dile getirerek, ''İlk başta grubu büyütmek için çok uğraştık. İnsanlar numarasının yayılmasından korktu. Grubu sadece bayanlar olarak kullandığımız için kadınlardan kendilerini tanıttıkları bir ses kaydı istiyorduk. Şu an iki tane grubumuz var. Birinde 1022 kişi diğeri de sadece İldem sakinlerine özel 233 kişi bulunuyor.'' diye konuştu.

Grupta bu satışları yapmak yasak!

Akbaş grupta kadınların ikinci veya sıfır kıyafet, züccaciye, eşya gibi ürünlerini sattığını belirterek emlak satışı veya canlı hayvan satışı gibi satışların yasak olduğunu vurguladı.

İlk etapta sıfır ürün satışı olarak açtıklarını ancak ilginin az olması nedeniyle ikinci el olarak güncelledikleri gruba katılımın yoğun olduğunu ifade eden Akbaş, İldem grubunun da kadınların özel isteğiyle açıldığını anlattı.

Akbaş, kadınların İldem içinde ulaşımın daha rahat olması adına böyle bir talepte bulunduklarını kaydederek, ''İldem içi grubumuzda 233 kişi bulunuyor. İldem'deki kadınlar ‘Kendi aramızda alıp verelim. Çarşı işi olmasın' dediler bir tane de öyle kurduk. Konya'daki Türkiye geneliydi, grupta 500-600 kişi vardı. Biz Kayseri'de hızla yayıldık. Şu an mesela komşular birbirine söylüyor, akrabaya söylüyor. Diyorlar 'böyle böyle bir grup var. Ben eşya alıyorum, satıyorum' böylelikle kadınlara da kolaylık oluyor.'' ifadelerini kullandı.

Grupta bazı kuralların olduğunu anlatan Akbaş, şunları kaydetti: ''Mesela canlı hayvan satışı veya emlak satışı, ürün kıyaslama veya tartışmak gruplarımızda yasak. Ayrıca sadece kadınlara özel, erkek yok. Tespit ettiklerimiz oluyor tabi onları da gruptan çıkardık. Çünkü insanlar rahatsızlık duyabiliyor.''

Grupta her şey düzenli işliyor!

Akbaş'ın grubun çalışma şekline ilişkin verdiği bilgilere göre Kayseri Bayanlar Sıfır ve İkinci El Satış isimli grupta kadınlar sabah ve akşam saatlerinde satacakları ürünün fotoğrafını paylaşıyor. Grupta üyeler sabah 09.00 - 12.00 ile akşam 20.00- 23.00 arasında fotoğraf atabiliyor.

Grupta bir üyenin sabah ve akşam 3'er tane olmak üzere günlük toplam 6 paylaşım hakkı olduğunu ifade eden Akbaş, şöyle devam etti: ''Bu işten hiçbir kazancım yok. Sadece grubu kurdum, dedim insanların işine yarasın. Grupta ürün paylaşma saatinde herkes fotoğraf paylaşımı yapabiliyor. Üyeler ürün satmak zorunda da değil sadece satın alan üyelerimiz de bulunuyor. Atıyorum ben mesela saklama kabı paylaştım diğeri evindeki perdeleri satacak, onu paylaşıyor. Diğeri çocuğunun arabasını, kıyafetini satacak, onu paylaşıyor. Paylaşılan bir ürünü satın almak isteyenler satıcıya özelden iletişime geçiyor.''

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Ayşe 21 Ağustos 2024 20:32

Nasıl katılabiliriz gruba

Bakmadan Geçme