Kayseri'de hafta sonu altın fiyatları ne durumda? (7 Ekim)

Hafta sonu Kayseri'de altın fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte yatırımcılar altın piyasasını takibe aldı. Gram altında yaşanan düşüşü yatırımcılar nasıl değerlendirdi? 7 Ekim Cumartesi güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Kayserili yatırımcıların sıklıkla takip ettiği altın fiyatları haftayı yükselişle kapattı. Son haftalarda yaşanan altın fiyatlarındaki düşüşü ekonomistler yatırım fırsatı olarak görmüştü. Çünkü yılsonuna doğru altının alış – satış fiyatlarının yükseleceği tahmin ediliyordu.

Kayseri'de gram altın hafta başında 1,612 bandında ilerlerken, haftayı 1,624 seviyelerinde kapattı.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, altındaki yükselişi Ons altından kaynaklı olduğunu belirtti. ‘Türkiye'de enflasyon fazla, fiyatlar pahalı ama bazı şeyler çok ucuz' diyen Geçer: ‘Altın tarafı, ons kaynaklı bir artış yaşarken, dolar/TL kurunun da yukarı doğru hareket etmesi nedeniyle çift taraftan destek almış bir sıçrama söz konusu olacaktır. Türkiye'de enflasyon fazla, fiyatlar pahalı ama bazı şeyler çok ucuz. Euro ve altın fiyatları hala çok ucuz. Çünkü yıllarca piyasaları baskılayan bir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası vardı. Şu anda kura müdahale edilmiyor ancak kur, adil değerinde değil. Er ya da geç yukarı gelecektir. Bu geliş beraberinde altın fiyatlarını da yukarı sıçratacak.' ifadelerine yer verdi.

İşte 7 Ekim Cumartesi Kayseri'de altın fiyatları

Gram altın
Alış: 1,624
Satış: 1,624

Çeyrek altın
Alış: 2,745
Satış: 2,789

Yarım altın
Alış: 5.508
Satış: 5.577

Cumhuriyet altın
Alış: 10.981
Satış: 11.120

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme