Kayseri'de her beş kişiden bir kişiye düşüyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Kayseri'nin motorlu kara taşıtları sayısını açıkladı. Dolayısıyla Kayseri'de ortalama her beş kişiden bir kişiye otomobil düştüğü ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere bakıldığında şehrin ulaşım altyapısının gelişimi ve otomotiv sektöründeki büyümeyi gözler önüne serdi. Kayseri'nin motorlu kara taşıtları sayısı 472 bin 705 olarak belirledi. Motorlu kara taşıtlarının büyük bir kısmını ise otomobiller oluşturuyor.

Otomobil kullanımı daha cazip hale geldi

Otomobiller, günümüzde günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hızlı ulaşım, konforlu olmasından dolayı neredeyse her yaş ve kesimden insan tarafından alınıyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan trafik sorunları ve toplu taşıma araçlarındaki kalabalıklar, otomobil kullanımını daha cazip hale getirdi.

Kamyonet ve kamyon sayısı dikkat çekti

Şehirdeki otomobil sayısı 289 bin 167'ye ulaşmışken, minibüs sayısı 7 bin 175, otobüs sayısı ise 5 bin 229 olarak kaydedildi. Kayseri'nin kamyonet ve kamyon sayısı da dikkat çekti. Kamyonet sayısı 76 bin 837, kamyon sayısı ise 19 bin 092 olarak belirlendi. Ayrıca, motosiklet sayısı 38 bin 133 olarak kayıtlara geçti.

Kayseri'nin nüfusu 1 milyon 453 bin 715 olarak kaydedildi. Otomobil sayısının 289 bin 167 olması, her beş kişiden birinin otomobile sahip olduğunu gösteriyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme