Kayseri'de ilginç tabela – Güler misin, ağlar mısın?

Kayseri'de uyarı için asılan tabeladaki harflerin silinmesi sonucunda ortaya ilginç görüntüler çıktı. Uyarı adına asılan tabelalara verilen zarar, 'Güler misin, ağlar mısın?' dedirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de, uyarı amacıyla asılan tabelalardaki yazıların silinmesi sonucu ortaya çıkan bu ilginç görüntü, güldürürken düşündürdü.

Normalde ‘Ateş yakmak tehlikeli ve yasaktır' ifadesinin yer alması gereken tabelada, bazı harflerin silinmiş olması nedeniyle ‘eş yakmak tehlikeli ve yasaktır' ifadeleri yer aldı. Bu görüntüler kısa sürede vatandaşlar tarafından sosyal medya kanalları ile yayılmaya başladı. Vatandaşlar, tabelayı görüp gülerken, aynı zamanda kamu malına zarar verildiğini de dile getirdi.

Türkiye genelinde çıkan yangın haberlerinden sonra, yangın çıkma ihtimali bulunan alanlara bu tür uyarı tabelaları asıldı. Yangın tehlikesine karşı farkındalık yaratmak için asılan bu tabelaların, şekildeki gibi tahrip edilmesi, hem uyarının amacını boşa çıkarıyor hem de yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor.

Bu tahrip edilmiş tabela, Kayseri'de birçok kullanıcı tarafından mizah unsuru olarak paylaşılmaya başlandı. Konu ile ilgili kullanıcıların bazıları, ‘Daha doğru olmuş' ifadelerini kullansa da, birçok bilinçli vatandaş, ‘Ne olursa olsun kamu malına zarar verilmemeli. Bu tabelalar uyarı için. Trajikomik…' yorumlarında bulundu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme