Kayseri'de Kaç Tramvay Aracı Var?

Kayseri'de günde binlerce vatandaşın evine okuluna ve işine giderken kullandığı toplu taşıma vasıtalarından olan Tramvay araçlarının özellikleri neler? Kayseri'de kaç tane tramvay aracı var? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından işletmesi gerçekleştirilen şehirdeki önemli ulaşım araçlarından olan Tramvay araçları merak uyandırıyor. Peki, Tramvay araçlarının özellikleri neler?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi sitesinden alınan verilere göre Kayserililerin hizmetinde 38 adet Ansaldo Breda-Sirio marka ithal ve 31 adet yerli üretim Bozankaya aracı olmak üzere toplamda 69 adet tramvay aracı bulunmakta.

İthal Araçların Özellikleri Neler?

Ansaldo Breda-Sirio marka ithal araçların özellikleri ise şu şekilde öne çıkıyor;
Çift yönlü sürüş imkânı sunan araç, en fazla 75Km hıza çıkabiliyor. 32,25 Metre uzunluğunda olan aracın oturan yolcu kapasitesi ise 68 yolcu ayaktaki yolcularda dahil edildiğinde toplam yolcu kapasitesi sayısı 273 oluyor. Aracın toplam ağırlığı ise 43 bin 68 Kg.

Yerli Araçların Özellikleri Neler?

Yerli tasarım olarak Bozankaya firması tarafından Ankara'da üretilen tramvay araçlarının uzunluğu 32,7 metre, genişliği 2,65 metre, yolcu kapasitesi 288 olarak belirtiliyor. Araçların saatte ulaşabilecekleri maksimum hız ise 75 kilometre.

Yeni hizmete girecek yerli üretim araçlarla birlikte tramvay araçlarının sayısında artış yaşanması bekleniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme