Kayseri'de kiralar çıldırdı… 1+1 daire 26 bin TL!

Kayseri'de kiralık daire fiyatları aldı başını gitti. Kira fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından 1+1 model daire fiyatları 26 bin TL'ye ulaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kiralık daire fiyatlarında yaşanan artışlar, hem ailelerin hem de üniversite öğrencilerinin adeta belini büküyor. Dudak uçuklatan fahiş kira fiyatları karşısında vatandaşlar isyan ediyor. Öyle ki kentte 1+1 model kiralık daire fiyatları 26 bin TL'ye kadar çıktı. Kentte ev bulamamaktan şikayetçi pek çok öğrenci bu fiyatları ödemeye razı oluyor.

Kiralık daire fiyatlarında yaşanan artışlar, hem ailelerin hem de üniversite öğrencilerinin adeta belini büküyor. Dudak uçuklatan fahiş kira fiyatları karşısında vatandaşlar ‘Bu kadarı da fazla' diyerek isyan ediyor. Kiracı adayları ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını iddia ederken, ev sahipleri ise kiraların yükselmesinin nedeni olarak ekonomik sebepleri gerekçe olarak gösteriyor.

Yüksek inşaat maliyetleri sebebiyle yeni konut arzı da hızlı artmayınca kiralık piyasasında dikkat çeken artışlar yaşanıyor. Kiralık konuta olan talep artışı, kiraların, konut fiyatlarından daha hızlı artmasını beraberinde getirdi.

Yüzde 25 kira zammı sınırının da kalkmasıyla pek çok ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığa düşmüş ve hukuki yollara başvurdu. 2024 Temmuz ayı enflasyon verilerine göre ise kiralara üst sınır olarak yüzde 65 zam yapılması uygun görüldü.

Kayseri'de özellikle merkezde kiralık ev bulmak her geçen gün zorlaşırken, yüksek kira bedelleri ev arayanları kara kara düşündürüyor. Kayserililer, bu duruma karşı yetkililerden çözüm beklerken kiralık evler için denetimlerin sıkılaştırılmasını talep ediyor.

İşte en yüksek 1+1 model kiralık daire fiyatları,

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme