Kayseri'de Kış Hazırlığı Yapanlar Dikkat - Fiyatı 5 TL'ye Kadar Düştü!

Kayseri'de kış hazırlığı yapanlar dikkat! Geçtiğimiz haftalarda Kayseri Halinde en düşük fiyatı 25-35 TL arasında değişen fasulyenin fiyatı 5 TL'ye kadar düştü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in haberinde…

Kayseri'de kış hazırlıkları yavaş yavaş başladı. Kışa hazırlık yapan vatandaşlar sebzelerin fiyatlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda en düşük fiyatı 25-35 TL arasında değişen fasulyenin fiyatı 5 TL'ye kadar düşmüş durumda.

Fasulye hasat dönemine girdi. Hasat döneminin başlaması fiyatlara yansıdı. Bu yıl fasulye verimi fiyatlara olumlu yönde yansıdı. En düşük fasulye fiyatları 35-60 TL'den, 5-30 TL aralığına geriledi. Bu durum vatandaşları sevindirirken, üreticiler fiyatların bu kadar düşmesine tepki gösterdi. Hasat başladığı için 5-30 TL arasında değişen fasulye fiyatlarına üreticiler, ‘Fasulye nasıl oldu da 60 TL'den 5-30 TL'ye düştü anlayamadık. Çiftçilerin durumu zor' dediler.

Kışa hazırlık yapan vatandaşlar için bu fiyat düşüşü sevindirici oldu. Bir vatandaş, ‘Kış aylarında her şey çok pahalı oluyor. Bir de taze taze alıp buzlukta saklıyoruz. Bağı bahçesi olanlar zaten ihtiyaçlarını karşılıyor. Bizim için bu fiyat düşüşü iyi oldu' şeklinde yorum yaptı.

Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır?

Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp, saplarını temizledikten sonra dilediğiniz şekilde bölün ya da doğrayın. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Doğradığınız domatesleri derin bir tencereye alın ve üzerine doğranmış, yıkanmış taze fasulyeleri ekleyin. Ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Taze fasulyelerin rengi hafifçe solunca istediğiniz kıvama gelmiş olacak. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine bölüştürüp dondurucuya atabilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme