Kayseri'de kısa kısa (11 Temmuz)

Kayseri'de 11 Temmuz Salı günü neler yaşandı? Kayseri'den kısa kısa haber detaylarını Kayseri Anadolu Haber olarak derledik, işte detaylar...

TAKİP ET

Kayseri'de bugün neler yaşandı? 11 Temmuz Salı günü Kayseri'de yaşananları derledik. Kayseri hakkında en son en doğru haberleri, Kayseri Anadolu Haber farkıyla buradan erişebilirsiniz.

Uyuşturucu taşıyan şahıs otogarda yakalandı

Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, batı illerinden kente uyuşturucu getirdiği belirlenen bir şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sokak Suçları ile Mücadele Büro amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, batı illerinden kente uyuşturucu madde getirdiği belirlenen T.S., otobüs terminalinde yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan aramalarda 56 gram uyuşturucu madde bulundu.

Kültepe misafirlerini 4 bin yıl öncesine götürecek

Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde başlanan 3 projenin tamamlanmasıyla, alana gelen misafirler 4 bin yıl öncesini yaşama imkanı bulacak. Yapımı devam eden Ziyaretçi Merkezi, Asurlu Tüccarlar Mahallesi ve Kayadan Oyma Kültepe Müzesi'nin tamamlanması ile bölge dünyaya tanıtılacak.

Çatıda yakalandı!

Kayseri'de polis ekipleri tarafından çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanması için 20 adrese 29 ekip ile yapılan operasyonda 14 şahıs gözaltına alınırken, şahıslardan biri ikametin çatısında yakalandı.

Kamu Sen'in yeni başkanı bakın kim oldu?

Kayseri Kamu Sen'de görev değişimi yaşandı.
6 yıldır Kayseri Kamu Sen'de görev yapan Kamil Ünal bu görevi yeni başkana devretti. Kayseri'de 6 yıl sonra değişim yaşandı. Kamil Ünal, Kamu Sen Başkanı olarak memur maaşları üzerinden iktidara tepki göstermişti. Ünal, ‘Güçlü devletler, temsilcisi olan memurlarını da güçlü kılar' diyerek, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde (TBMM) görüşülen maaş artışlarıyla ilgili kanun teklifinin revize edilmesini istemişti.

Vali Çiçek'ten kırsal turizm projeleri

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı ve Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan ‘Kayseri Valiliği Kültür Yolu, Soğanlı Vadisi ve Hürmetçi Sazlığı Yılkı Atları Uluslararası Fotoğraf Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kırsalda doğru hamlelerin karşılığını hemen alabilme şansına sahibiz” dedi.

Kaçak tütün operasyonu

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda kaçan tütün ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda; Melikgazi İlçesi Esentepe mahallesinde H.A.'ya ait işyerinde ilçe jandarma komutanlığınca arama yapıldı. Yapılan aramalarda 204 kilo kaçak tütün, 67 bin 600 adet boş makoron, 4 bin 400 adet dolu makoron, 1 adet tütün sarma makinesi ve 1 adet kompresör ele geçirildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme