Kayseri'de Kore Mutfağından en çok hangi yemek tercih ediliyor?

Kore Mutfağına ait geleneksel yemekler, Kayseri'de de sıkça tercih edilenler arasında yer alıyor. Kayseri'nin Talas İlçesinde bulunan Kore restoranları bu farklı lezzetleri tatmak için uğrak nokta haline geldi. Peki, Kore Mutfağına ait en meşhur yemekler neler? Kayseri'de en çok hangisi tercih ediliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

TAKİP ET

Kore Mutfağına ait geleneksel yemekler, Kayseri'de de sıkça tercih edilenler arasında yer alıyor. Kayseri'nin Talas İlçesinde bulunan Kore restoranları bu farklı lezzetleri tatmak için uğrak nokta haline geldi.

Kore mutfağına ait yemekler Kayseri'de de sıkça tercih ediliyor. Özellikle son yıllarda Kayseri'de açılan Kore restoranları, değişik lezzet arayışında bulunanlara yardımcı oluyor.

Kore mutfağı denilince ilk akla gelen yemekler şunlar: Kimbap, kimchi, tteok, ramen, ddukbokki, yunkho, bingsu gibi yemekler alışılmış tatlar haline gelmiştir.
Kore Mutfağı, Türk yemeklerinden farklı olmasından dolayı oldukça dikkat çekidir. Yoğunlukla deniz ürünleri, pirinç, sebze kullanılıyor. Soslara çok önem veren Koreliler neredeyse her yemeğin yanında soya sosu tercih edilir. Ayrıca susam ve zencefilde yemeklerin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Kayserili bir vatandaş neden Kore Mutfağını tercih ettiğini Anadolu Haber Muhabirine şu sözlerle aktardı: “Kore mutfağı için farklı aromaları denemeyi çok seviyorum. Umami tadını Kore Mutfağındaki soslarda buluyorum. Kayserili Mutfağı ile ilişkisi de ikisinde de hamur işi ve et kullanımı yaygın olduğu için yabancılık çekmiyorum, ekşi acı ve tatlıyı farklı baharatları tatmayı seviyorum. Bundan dolayı Kore Mutfağını tercih ederim.”

Kayseri'de bulunan Kore restoranlarda en çok tercih edilen yemekler ise şöyle: Kimchi, bibimbap, tteokbokki, mandu, bulgogi, gimbap, jajangmyeon, japchae, Kore barbeküsü, dakgalbi yemekleri en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme