Kayseri'de lezzet ve şifa dolu tarihi bir sokak: Fiyatlarda cezbediyor!

Kayseri'nin tarihi Kelleciler Sokağı'nda, kış aylarının gelmesiyle birlikte çorba satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Yerel işletmecilerden Erkan Karataş, Kayseri Anadolu Haber'e çorba satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde..

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kayseri'nin tarihi Kelleciler Sokağı'nda, kış aylarının gelmesiyle birlikte çorba satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Yerel işletmecilerden Erkan Karataş, Kayseri Anadolu Haber'e yaptığı açıklamada, uzun yıllardır kelle tandır, pöç tandır ve çeşitli çorbalar sunarak bu sektörde faaliyet gösterdiklerini belirtti.

'Kış aylarında satışlar artıyor'

Karataş, kış aylarında çorba satışlarında artış gözlemlediklerini ifade ederek, 'Ürünlerimiz kolajen bakımından zengin olduğu için kışın daha fazla rağbet görüyor,' dedi. Yaz aylarında çorba satışlarının daha yavaş geçtiğini vurgulayan Karataş, kışın bu ürünlerin daha fazla talep gördüğünü aktardı.

Kelle paça çorbası öne çıkıyor

Kayseri'de en çok tercih edilen çeşitler arasında pöç tandır ve kelle paça çorbası öne çıkıyor. Karataş, 'Tatillerde Kayserili misafirlerimiz, özellikle kelle ve pöç yemeden gitmiyor,' diyerek bu durumun satışları olumlu yönde etkilediğini dile getirdi.
Fiyatlar konusunda da bilgi veren Karataş, ekonomik durumun yeme sektörünü etkilediğini ancak hl uygun fiyatlarla hizmet verdiklerini belirtti. 'Kelle paça çorbası 150 TL, yarım kelle ise 175 TL,' diye ekledi. Fiyatlarının dönemsel olarak değişmediğini, maliyet artışlarına rağmen fiyatları artırma niyetinde olmadıklarını vurguladı.

Kelle paça ve pöç tandır nasıl yapılıyor?

Kelle ve kelle paça çorbasının nasıl yapıldığını anlatan Karataş, kelle tandırın 12 ila 17 saat arasında odun ateşinde pişirildiğini belirtti. 'Tamamen doğal malzemelerle pişiriyoruz, içine tuz veya su koymuyoruz. Doğal düdüklü dediğimiz bir kara kazanda ve kara ocakta pişiyor,' dedi. Ayrıca, pöç tandırının da favori yemekleri olduğunu belirten Karataş, 'Biz aslen Erzurumluyuz, tandır bizim kültürümüz de var. Pöç, normalde Kayseri'de kaynatma ve kuru fasulye içerisinde tüketilen bir yemekti. Kayseri'de tandır olarak yapanlardan biri de biziz. 17 saat pişen pöç kolejen açısından çok zengin bir yemek, tarçın ve birkaç baharatla ortalama 17 saat pişiyor. Yanında bademli kuş üzümlü iç pilav ile servis ediyoruz,' dedi.

'Sevmeyenden para almıyoruz'

Erkan Karataş, 'Yemeklerimizi sevmeyenden para almıyoruz,' diyerek, çorba satışlarının kış aylarında artmasının hem işletme hem de müşteriler için faydalı olduğunu vurguladı. Geleneksel lezzetlerin korunması ve tanıtılması gerektiğine dikkat çeken Karataş, Kayseri'nin gastronomi kenti olarak ön plana çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kayseri'de bu lezzetlere sahip çıkmak ve kış aylarında sıcak bir çorba içmek isteyen herkesin Kelleciler Sokağı'na uğraması tavsiye ediliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme