Kayseri'de market ve pazarlarda büyük indirim

Kayseri'de belirli ürünlerdeki indirmler dikkat çekti. Kilosu 70 TL olan bir ürün, önemli bir fiyat düşüşüyle ortalama 40 TL'ye kadar geriledi. Ayrıca Eylül ayında en çok zam alan üründe belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de limonun kilosu 70 TL iken şu an fiyatı ortalama 40 TL'ye kadar geriledi, Eylül ayında yapılan bu indirimlerle beraber en çok zam alan üründe belli oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yayımladığı verilere göre, 2024 Eylül ayında birçok ürünün perakende fiyatında ciddi dalgalanmalar yaşandı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün fiyat hareketleri incelendiğinde, 129 ürünün fiyatı artarken, 18 ürünün fiyatı düştü ve 95 ürünün fiyatında değişiklik olmadı.

Eğitim malzemeleri artış gösterdi

Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün, eğitim sektörüne yönelik talebin artmasıyla birlikte kurşun kalem oldu. Kurşun kalem fiyatı yüzde 92,94 oranında artış göstererek, bir önceki ayki fiyatına kıyasla neredeyse iki katına çıktı. Kurşun kalemin ardından, yine eğitim sektöründe yer alan kurs ve özel ders ücretlerinde de ciddi bir fiyat artışı gözlemlendi. Bu kategorideki ürünlerin fiyatı yüzde 79,85 oranında artış gösterdi.

Eğitim ve gıda sektörü Eylül ayında tavan yaptı

Eylül ayında sadece eğitimle ilgili ürünlerde değil, gıda harcamaları grubunda da fiyat artışları görüldü. Özellikle taze fasulye yüzde 46,68 oranında zamlanarak gıda harcamalarında zirveye yerleşti. Onu sırasıyla yüzde 39,64 ile sivri biber, yüzde 34,55 ile kabak takip etti. Sebze ve meyve fiyatlarındaki bu artış, pazarlarda ve marketlerde gözlemlenen yüksek fiyatlarla paralel bir seyir izledi.

Yaz meyveleri ucuzladı

Eylül ayında fiyatı en çok düşen ürün ise limon oldu. Gıda harcamaları grubu yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan limon, yüzde 46,58 oranında bir fiyat düşüşü yaşadı. Limonun yanı sıra erik yüzde 14,06, kavun yüzde 11,83, armut ise yüzde 7,11 oranında fiyat düşüşü yaşayan diğer gıda ürünleri olarak öne çıktı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme