Kayseri'de normale döndüler

Kayseri'deki Suriye olayları Türkiye'ye yayılabilecek durumdayken kısa sürede önlendi. Ancak şehir içerisinde gerginlik bir süre devam etti. Peki Suriyeliler şimdilerde ne yapıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de 30 Haziran akşamı başlayan olaylar tüm Türkiye'ye yayılabilecek boyuta geldi. Kentte akşam vakti yaşanan olayların boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Bu olay nedeniyle Suriyeli şahıslar bir süre evden çıkamadı. İhtiyaçlarını gündüz erken saatlerde tamamlayan yabancı uyruklular hızla evlere kapandı.

Ülke genelinde Suriyeli mültecilerin nüfusunun fazla olmasından dolayı Türk vatandaşları rahatsızlık duyuyordu. Bu rahatsızlığın yanı sıra Kayseri'de yabancı uyruklu şahsın yabancı uyruklu kız çocuğuna istismarda bulunması göçmen olaylarında fitili ateşledi.

Suriyeliler balkondan izledi!

Suriyeli göçmenlerin evleri taşlandı, araçları yakıldı ve iş yerleri zarar gördü. Sokaklara dökülen vatandaşlar 'Ülkemde Suriyeli istemiyorum' sloganları attı. Kalabalık grupları Suriyeliler balkondan gizlenerek izledi.

Kentin Sahabiye mahallesi de Suriyeli vatandaşların yoğunlukta yaşadağı mahalle olarak biliniyor. Olayların yaşandığı süre boyunca Sahabiye mahallesindeki Suriyeli şahıslar kepenk açmadı, evden de çıkmadı. Nüfusun çoğunluğunu oluşturan Suriyelilerin dışarı çıkmamasıyla mahallede in cin top oynadı.

Kayseri'deki Suriyeliler normale döndü!

Kayseri'de yaklaşık 75 bin sığınmacının bulunduğu belirtiliyor. Bunlardan 5 bini ise yaşanan olaylar nedeniyle mallarını satıp Suriye'ye döndüğü ifade ediliyor.

Ancak olayların kısa sürede önlenmesinin ardından şehir 1-2 ay süreyle normale döndü. Suriyeliler de olayların yatıştırılmasının ardından normale dönerken kepenkleri kaldırdı. Mahalledeki hareketlilik devam etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme