Kayseri'de o işletmelere ceza geliyor!

Kayseri'de, banka veya kredi kartı ödemelerini kabul etmeyen işletmelere ceza kesilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması konusunda da uyarıda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, banka veya kredi kartı ödemelerini kabul etmeyen işletmelere ceza kesileceğini açıkladı. Şimşek, tüm esnaf ve işletmelerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması ve banka kartı ile ödeme imkânı sunması gerektiğini vurguladı.

Komisyon farkı talep edilmemeli

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, ‘İşletmelerin bir kısmı, bankaların komisyon oranlarının yüksekliğini gerekçe göstererek, nakit ödemeye göre daha yüksek tutar talep ettiğini görüyoruz. Ancak mükelleflerimizin, bu gerekçeyle komisyon farkını vatandaştan talep etmemesi önem taşıyor,' dedi.

Yeni nesil cihazlar önem taşıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından, kartla ödeme almayan işletmelere yönelik denetimlerin sıkılaştırıldığını belirten Şimşek, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların, banka kartlarıyla yapılan ödemelerde slip ve fişin tek bir belge şeklinde çıkmasına olanak sağladığını ifade etti. Bu düzenlemenin, satışların kayıt dışı bırakılmasına engel olacağını da sözlerine ekledi.

Kabul etmeyen işletmelere ceza

Yeni nesil cihazların 1 Temmuz 2024 tarihine kadar tüm mükellefler için zorunlu hale getirildiğini belirten Şimşek, eski nesil cihaz kullanan ve kredi kartı ödemesi kabul etmeyen işletmelere yönelik çalışma yaptıklarını da duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, kayıt dışı ekonominin azaltılması hedeflendiği söyleniyor

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme