Kayseri'de de o okullarda yer kalmadı!

Kayseri'de LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından o okullarda neredeyse hiç yer kalmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

LGS sonuçlarının açıklanması ile yerleştirme işlemleri 28 Haziran – 17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Yerleştirmeler sonucunda o okullarda yüzde 99 oranı ile ciddi bir doluluk görüldü. Kayseri'de de LGS'de istediği puanı alamayan öğrenciler bu okullara adeta akın ettiler.

Mebpersonel'de yer alan habere göre, istediği puanı alamayan öğrenciler adrese dayalı kayıt sistemi ile öğrenci kabul etmekte olan Anadolu liselerine yerleşmek için sıraya dizildi.

Öğrencilerin ortaokul başarı puanları ile öğrenci olabilecekleri okullar olarak belirlenen Anadolu Liseleri sınavla değil OBP puanı adı verilen puanla öğrenci olarak kayıt yapabilmektedir.

LGS'de istediği sonucu alamayan öğrenciler yine de YKS kapsamında düzenlenen Merkezi sınavda mezunlarına yüksek puanlar aldırabilen Anadolu Liselerine kayıt olabilmek için yarışıyor.

Söz konusu okulların doluluk oranı ise %99.6 oranında olduğu belirlenirken, öğrenciler her ne kadar nakil tercihleri ile bu okullara geçiş yapmak isteseler de yaşanan bu doluluk oranı sebebiyle pek fazla şansları bulunmuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme