Kayseri'de o yerin adı değişiyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında önemli kararlara imza atılarak, Kayseri'nin önemli tarihi mekânlarından birisinin adının değişmesi kararı alındı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında önemli kararlara imza atılarak, Kayseri'nin önemli tarihi mekânlarından birisinin adının değişmesi kararı alındı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında önemli kararlara imza attı. Başkan Memduh Büyükkılıç'ın başkanlık ettiği oturumda, 81 ana gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı. Bu maddeler arasında, Kocasinan ilçesindeki tarihi Selçuklu Müzesi'nin isminin değiştirilmesi teklifi de yer aldı.

Mevcut durumda Selçuklu Müzesi olarak faaliyet gösteren ve Gevher Nesibe Medresesi'nde bulunan bu tarihi yapı, 21 Şubat 2024 tarihinden itibaren yeni adıyla hizmet verecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar doğrultusunda, müzenin kuruluş amacına daha uygun etkinlikler düzenlenmesi hedefleniyor. Meclis üyelerinin görüşleri alındıktan sonra, oy çokluğuyla kabul edilen karar neticesinde müzenin yeni ismi 'Selçuklu Uygarlığı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi' olacak.

Bu değişiklikle, müzenin Selçuklu dönemi mirasını daha iyi yansıtması ve tıp tarihine yaptığı katkılara vurgu yapılması planlanıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme