Kayseri'de oldu tüm dünya konuştu!

Kayseri'de meydana gelen Tesla kazası tüm dünyanın gündeminde. Yağmurlu havada hakimiyetini kaybederek ağaca çarpan Tesla aracın bomba gibi patlaması elektrikli araç kullanımı ile ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kayseri'de dün Tesla elektrikli otomobil ile korkunç bir kaza gerçekleşti. Yağmurun da etkisiyle kayan araç ağaca çarparken sürücü yola fırladı. Bomba gibi patlayan Tesla araç alev alev yanarken aracın sürücüsü de feci şekilde can verdi.

Kayseri'de yaşanan olay tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Tesla, Türkiye otomotiv pazarına geçen yılın nisan ayı başlarında Kemal Geçer'in Genel Müdürlüğünde adım atmış ve özellikle "Tesla takipçileri" tarafından yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Türkiye'deki satışlarına Model Y ile başlayan Tesla, rekabetçi fiyatlarıyla dikkati çekmişti.

Sektör temsilcileri Tesla'nın 2024 yılına kötü başladığını, araç ile ilgili pek çok şikâyet aldıklarını dile getiriyor.

Tesla araç nedir?

Tesla, yüksek performanslı elektrikli araçlar üretmeyi hedefleyen, Austin, Teksas merkezli bir otomotiv firmasıdır. Firma 2003 yılında Martin Eberhard ve Marc Tarpenning adlı mühendislerin oluşturduğu küçük bir ekiple San Carlos'ta faaliyetlerine başladı. Takip eden yıllar içinde ekip, bilişim, elektronik ve otomotiv sektöründen mühendislerle genişledi. 2014 yılında almış olduğu patentleri serbest kullanıma açarak elektrik motorlarının gelişimine katkı sağlamış ve sağlamaya devam ederken şirketin CEO'su da dünyaca ünlü Elon Musk'tır.

Tesla davası!

Dünyanın en zengin iş insanları arasında yer alan Elon Musk'a sahibi olduğu Tesla ile ilgili ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılmıştı. Açılan davanın nedeni ise, şirketin abartılı menzil değerleri sunması.

Ünlü Reuters'da yer alan habere göre Tesla, menzil kaynaklı servis taleplerinden kurtulmak için bir yönlendirme ekibi bile kurdu. Özel bir yazılım ile müşterilerini ikna etmeyi başaran ve bunu kamuoyu ile paylaşan şirket, müşteri randevularını da iptal etti. Tüm bunlar, soruşturma kapsamında incelenecek.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Fatih 16 Mart 2024 21:20

Cebimizde ki telefonun bataryası, patlayınca ortaya, neler çıkıyor görüyoruz, bunun binlerce katı büyüklükte ki bir bombanın üstünde gitmenin tahminini yaparak, araç, almak çokta, mantıksız, olmaması, gerek.

Bakmadan Geçme