Kayseri'de Salça Sezonu Bu Sene Nasıl Başladı?

Kayseri de yıllar boyu bir gelenek haline gelen salça yapımı imece usulü olarak hazırlanmaya devam ediyor. Komşular, akrabaların bir araya gelerek büyük kazanlarda bin bir zahmet ile pişirdiği salçalar, bidonlara konularak kış günlerinde tüketmek üzere hazırlanıyor.

TAKİP ET

Kayseri'de salça dönemi başladı birçok ilçe belediyesi sokak aralarında, merkezi konumlarda, salça yapılmasını önlemek vatandaşlara daha temiz ve teknolojik imkanlar sunmak için harekete geçti ve salça kaynatma, kışlık ürün hazırlama noktaları belirledi. Böylece vatandaşlar kışlık hazırlıklarını daha iyi koşullarda yapma imkânı yakaladı.

Kayseri Salçalık Domates Fiyatları…

Kayseri genelinde çok sayıda pazar satış yerlerinde ve kamyon ile seyyar satış noktalarında salçalık şişe domatesi olarak tarif edilen, Rio domates bulmak mümkün. Bu domatesleri diğer domateslerden ayıran en önemli özelliği çekirdeksiz ve etli olması. Salçalık domatesin fiyatı ise ortalama 8-10 TL arasında değişiklik göstermekte. Domates fiyatlarında pazardan pazara ve domatesin kalitesine göre 1-2 TL arasında değişimlerde gözlemlenmekte.

Kayseri Ev Yapımı Salça Fiyatları…

Kayseri genelinde ev yapımı salçaların fiyatları ise 700-900 TL bandında seyrediyor. Ortalama olarak 700 TL olan ev yapımı salçalar, vatandaşlar tarafından doğal ve katkısız olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Patlak olarak tarif edilen 5 Lt'lik bidonlarda satılan salçaları muhafaza etmek için ise Ayçiçek yağı kullanmak gerekiyor.

'Hazır Market Salçası' Ne kadar?

Ev yapımı salça tercih etmeyen veya ev yapımı güvenilir salça bulamayanların tercihi ise hazır salçalar oluyor çeşitli markalarda ve gramajlarda satışa sunulan hazır salçaların fiyatları kalitesine göre değişirken ortalama olarak kilogramı 80-150 TL'den alıcı buluyor.

Vatandaşın Tercihi Ne Yönde?

Vatandaşların genel kanısı ise ev yapımı salçaları tüketmenin daha sağlıklı ve besleyici olduğu yönünde özellikle hazır satılan salçaların domateslerinin güvenilir olmadığını ifade eden bir vatandaş, ‘Hazır salçayı hiçbir zaman tüketmedim. Kendi kazanım var orada domatesimi alır kaynatırım salçamı da bidonlara koyar kış boyu tüketirim, hazır salçaları sağlıklı bulmuyorum.' diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme