Kayseri'de Salgın – Herkes Acile gidiyor!

Kayseri'de acil servisler dolup taşıyor. Baş gösteren salgının sulardan kaynaklandığı iddia ediliyor. Peki, salgının belirtileri neler?

Kayseri'de acil servislerde yoğun günler yaşanıyor. Baş gösteren salgının sulardan kaynaklandığı ve bulaşıcı olduğu iddia ediliyor.

Elde edilen verilere göre Kayseri acil servisleri karın ağrısı, kusma, ishal ve yüksek ateş şikâyetleri ile dolup taşıyor. Aynı belirtilerle hastaneye başvuran hastalarda görülen ortak şikâyet ise şiddetli karın ağrısı ve ishal olarak görülüyor. Hastalar geçmeyen karın ağrısı ve ishalden hastaneye gittiklerini belirterek, bir iki gün sonra yüksek ateşin başladığını ifade ediyor. Tedavi için hastaneye giden vatandaşlara, ‘Kayseri'de şu anda bir salgın var, hazır su için' açıklaması yapılıyor ve ilaç tedavisine başlanıyor. Hastalığı geçiren bir vatandaş, ‘Sulardan bulaşıyormuş. Eşimden bana da bulaştı. Öyle hemen de geçmedi. Resmen süründürüyor' yorumlarında bulundu. Aynı belirtileri fark eden başka bir vatandaş ise, bir süre evde yaptığı yöntemlerle bu süreci geçirmeye çalıştığını ifade ederek, 'Baktım olacağı yok hastaneye gittim. Bir sürü insan aynı şikayetlerle gelmişti. Bir serum yapıp, ilaç vererek eve yolladılar. Umarım geçer' dedi.

Aynı lavaboları kullanan ve bu belirtilere sahip olan kişilerin hijyen kurallarına dikkat etmesi öneriliyor. Doktorların tavsiyesi hastaneye gidip, ilaç tedavisine başlanması oluyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme