Kayseri'de salgına dikkat! Acillerde yoğunluk var…

Kayseri'de mevsim değişiklikleriyle birlikte salgın hastalıkların sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken hastanelerin acil servislerinde de yoğunluk yaşanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de son günlerde, özellikle üst solunum yolu hastalıklarında belirgin bir artış kaydedildi. Hem çocuklar hem de yetişkinler, benzer şikâyetlerle hastanelere başvuruyor. Acil servislerdeki hasta yoğunluğu giderek artarken, uzmanlar kalabalık ortamlarda hastalık yayılma riskine karşı uyarılarda bulunuyor.

Şikayetler arttı!

Grip, nezle ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarının mevsim geçişlerinde yaygınlaşması, okullar ve kalabalık ortamlarda salgın riskini daha da artırıyor. Özellikle yüksek ateş, boğaz ve baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikâyetlerle hastaneye başvuran hasta sayısının son günlerde ciddi oranda arttığı bildiriliyor.

Uzmanlar mevsim geçişlerinde hastalanmamak için alınabilecek bazı etkili tedbirler şu şekilde sıralıyor,

Sağlıklı ve Dengeli Beslenme: Vitamin ve mineral açısından zengin sebze ve meyveleri tüketmek (örneğin, C vitamini içeren portakal, limon gibi meyveler) bağışıklığı güçlendirir.

Propolis ve Bal: Bağışıklık sistemini desteklemek için doğal takviyeler kullanabilirsiniz. Özellikle propolis ve bal bağışıklık dostu besinlerdir.

D Vitamini: Güneş ışığından faydalanmak ve gerektiğinde takviye almak da önemlidir.

Yeterli uyku ve hijyene dikkat!

Ayrıca yeterli ve kaliteli uykunun, vücudun savunma sistemini güçlü tuttuğu, günde 7-8 saat uyumak bağışıklığın zayıflamasını önlediği belirtilirken hijyen kurallarına da gereken özeni göstermek gerektiği önemle vurgulanıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme