Kayseri'de satışları yüzde yüz arttı

Yaz aylarına girmemizle birlikte havalar ısındı. Mevsim normallerinin üzerinde seyrederek kavurucu sıcaklar etkisini gösteriyor. Serinlemek isteyen vatandaşların talepleri artarak bu ürünün satışlarını yüzde yüz arttırdı.Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

TAKİP ET

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava ile kavurucu sıcaklar vatandaşları epey zorluyor. Bu zorlu sıcaklarda ilk tercih her zaman serinleten soğuk bir su oluyor. Sağlık açısından da faydalı olduğu bilinen suyun tükemi de arttı.Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle su satışları yüzde 100'den fazla arttı.

Kayseri'de artan hava sıcaklıkları sonrasında soğuk su satışlarının yüzde 100'den fazla arttığını söyleyen esnaf,” Kayseri her yıl daha sıcak yaz geçiriyor. Geçen yaz da çok zor geçmişti bu yaz erken geldi. Mayıs ayı başlarında havalar ısındı. Kış aylarında soğuktan çok tercih edilmiyor. Ama bu sıcaklarda herkesin ilk tercihi buz gibi dondurucuda duran sular oluyor. Vatandaşlarımızın talebi arttı. Herkes soğuk su istiyor. Her gün yaklaşık 300-400 şişe su satıyoruz. Kış aylarında 150-200 adet anca satılıyordu” diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme