Kayseri'de Sessiz Sedasız Raflardan Kalkıyor

Kayseri'de popüler cips markası, market raflarında artık bulunamıyor. Tüketiciler, alışık oldukları bu markanın artık marketlerde bulunamamasının nedenini merak ederken, piyasada yaşanan bu gelişmenin ardında ne olduğu merak konusu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de uzun yıllardır popüler olan ve tüketiciler tarafından sıkça tercih edilen bir cips markası, aniden market raflarından çekilerek dikkat çekti.

Şirket iddiaları yalanladı

Daha önce, Belçika merkezli Pringles markasının Türkiye'de satıştan kaldırıldığı ve ülkeden çekildiği bilgileri gündeme gelmişti. Özellikle pandemi döneminde yaşanan tedarik sorunları ve ithalat zorluklarının, Pringles'in Türkiye pazarında bulunmamasına yol açmış olabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak, şirket bu iddiaları yalanladı. Pringles Türkiye'den çekilmediğini ve ürünlerin tedarik süreçlerinde zaman zaman aksaklıklar yaşanabileceğini belirtti. Firma tarafından yapılan açıklamada, ‘Pringles markalı ürünlerimizin Türkiye'den çekilmesi söz konusu değildir. Ürünlerimiz ithal olduğundan geliş süreçlerinde zaman zaman aksaklıklar olabiliyor' denildi. Şu an raflarda bulunmaması, bu aksaklıkların bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Yüksek fiyatlarla geri dönmesi bekleniyor

İthal bir ürün olarak döviz kurundan doğrudan etkilenen Pringles'ın, yeniden raflarda yer alması durumunda yüksek fiyatlarla karşılaşılabileceği tahmin ediliyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, ithal ürünlerin maliyetlerini artırarak tüketicilere yansıyabilir. Bu durum, Pringles'ın gelecekteki fiyatlarının yüksek olmasına neden olabilir.

29 milyar dolara satın alıyor

Öte yandan, Pringles markasında büyük anlaşma gerçekleşti. M&M's, Snickers ve Skittles gibi ünlü markalarla tanınan ABD'li Mars şirketi, Pringles'ın üreticisi olan Kellanova'yı satın almak üzere önemli bir anlaşmaya imza attı. Mars, bu anlaşma kapsamında Kellanova'nın her bir hissesine 83,50 dolar ödemeyi planlıyor. Toplam değerleme ise 29 milyar dolardan fazla olacak ve anlaşma tamamen nakit olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca, Mars şirketi, Kellanova'nın 6 milyar dolarlık net borcunu da üstlenecek. Bu büyük anlaşmanın tamamlanması, Pringles'ın üretim ve dağıtım süreçlerinde önemli değişikliklere neden olabileceği tahmin ediliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme