Kayseri'de son dönemde öne çıkan gelişmeler

Kayseri ilinde son dönemde çeşitli alanlarda önemli gelişmeler yaşandı. İşte dikkat çeken bazı gelişmeleri Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için derledik...

Kayseri ilinde son dönemde çeşitli alanlarda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte dikkat çeken bazı gelişmeleri Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için derledik...

Kayseri yaz aylarını oldukça hareketli geçirdi. Gerek konserler gerek festivalleri gerekse açılışlar olsun hem siyasiler için hem de vatandaşlar için oldukça hareketli geçti.

Kayseri'de son bir haftada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiliği Bakanı Mehmet Özhaseki rüzgarı esti. Özhaseki burada çeşitli program ve açılışlara katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de eğitimde havacılık lisesi ile eğitimde atılım yapılırken, Talas ilçesinin yeni meydanının yeşil alan ağırlıklı olması yeşil projeler açısından ön plana çıktı.

Eğitimdeki Atılım

Kayseri, eğitim alanında gerek üniversite gerek Kayseri Lisesi gibi okullarla adından söz ettiriyor. Yeni okulların açılması ve eğitim kalitesinin artırılmasıyla birlikte, il gençlerinin daha iyi bir eğitim alma fırsatı elde etmeleri sağlanıyor. Hayırseverlerin de katkısıyla, eğitimde büyük adımlar atılıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Kayseri'de Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile yapılacak ve yaklaşık maliyeti 75 milyon lira olan Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleşti. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri'nin yarım kalan havacılık hikayesinin devam edeceğini söyledi.

Öte yandan, Afyonkarahisar merkezli Girişimci Genç Liderler Derneği'nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen, Barışın Parçaları Projesi, 08-18 Ağustos 2023 tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleşti. Türkiye, Çekya, Estonya, İtalya, Slovakya ve Yunanistan'dan 6 farklı ülkeden, farklı inanç ve farklı kültürlerden bir araya gelen katılımcılar, yabancı karşıtlığı ve kültürel ırkçılık karşıtı olan projede 10 gün boyunca dünya barışına katkı sağlamak amacıyla buluştu.

Ayrıca, Kayseri Üniversitesi'nin Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak meslek yüksek okulu fakültesinin de çalışmaları sürüyor.

Kültürel Etkinlikler ve Sanat

Kayseri, kültürel etkinlikler anlamında da önemli adımlar atıyor. Kültürel etkinlikler sayesinde ilin kültürel zenginliği de öne çıkıyor. Bu etkinlikler, hem yerel halka hem de ziyaretçilerin hoş vakit geçirmesini sağlıyor.

Kayseride son dönemdeki kültürel etkinlikler ise şöyle

Kayserispor Taraftar Derneği tarafından, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un desteği ile sevilen sanatçılar Sefo ve Yener Çevik konser verdi.

Türk Halk Müziği'nin sevilen ikilisi Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu ise Talas'ın yeni meydanında vatandaşlara keyifli bir akşam yaşattı.

Öte yandan, 29. Ulusal, 19. Uluslararası Tomarza Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri düzenlendi.

Ayrıca, sanatçı Lara Pınarbaşı Şenliğine katıldı. Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu tarafından hediye edilen Coğrafi İşaretli Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peyniri için övgü ile bahseden Lara bölgeye has ilk Coğrafi İşaretli ürün diyerek kendi sayfasında tanıtacağını söyledi.

Ek olarak, Erciyes Ulusulararası Yol Bisikleti Yarışları, Uluslararası Bisikletçiler Brliği UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde, Erciyes A.Ş, Spor A.Ş ve Bisiklet Turizm Derneği destekleri ile sürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde devam eden yarışlarda Grand Prix Kaisareia etabı bugün gerçekleşti.

9 ülkeden gelen sporcular, Cumhuriyet Meydanı'ndan Erciyes'e uzanan 134 kilometrelik parkurda bu sabah çalan düdük ile pedal çevirdi.

Çevre Duyarlılığı ve Yeşil Projeler

Kayseri, çevre konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla çeşitli projelere imza atıyor. Yeşil alanların korunması ve çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması için çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Yine bu kapsamda, Talas'ta 22 bin metrekarelik kent meydanının 20 bin metrekaresi park bahçe vurgusu ile yeni meydan açıldı. Geçen aylarda Zincidere Göleti Piknik Alanı açılış töreni oldu. Bu piknik alanında ayrıca özellik olarak vatandaşlar kömür gibi yanıcı madde getirmeden doğalgaz kullanabilecek.

Yine Talas Millet Bahçesi temel atma töreni de yakın zamanda gerçekleşti. Burada oyun alanları, dinlenme alanları, amfi tiyatroları, kültür binası, ile bir kütüphane olacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme