Kayseri'de sonunda bunu da gördük!
Artan gıda maliyetleri karşısında restoranlarda fiyatlar yükseldi. Vatandaş artan fiyatlara alışsa da menüde öyle bir şey gördüler ki yok artık dediler detaylar haberimizde…
Türkiye'deki restoranlar, artan gıda maliyetleriyle mücadele etmek için menülerini yeniden şekillendirdi. Kayseri de de birçok restoran fiyatlarını güncelledi. Yeni menülerde daha küçük porsiyonlar ve daha ekonomik seçenekler bulunuyor.
Kayseri'de bazı restoranlar döner ve İskender gibi doyurucu yemeklerin 'eko' etiketi altında yarım porsiyonunu sunuyor. Menülerde ki bu değişiklik, hem müşterilere daha uygun fiyatlı seçenekler sunuyor hem de israfın önüne geçiyor.
Eko menüler ile restoranlar ve vatandaşın karşılıklı bir memnuniyeti olsa da vatandaş menüde gördüğü ‘az çorba' seçeneği karşısında şaşkınlığını saklayamıyor.
Bir kase mercimek çorbasını 180TL satan ünlü bir restoran az çorba seçeneğini menüye ekleyerek 90TL den satışa sundu.