Kayseri'de Suriyelilerin tatlısı popüler oldu

Kayseri'de Suriye uyruklu birçok kişinin açtığı dükkânlarda Suriye tatlıları büyük bir rağbet görüyor. Kuyumcusundan tatlıcısına kadar pek çok iş yeri açan Suriyelilerin sunduğu bir tatlı ilgiyle karşılanıyor. Ancak bu tatlının Türk Mutfağına ait olduğu da söyleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de Suriye uyruklu birçok kişinin açtığı dükkânlarda Suriye tatlıları büyük bir rağbet görüyor. Şehirde kuyumcusundan tatlıcısına kadar pek çok iş yeri açan Suriyelilerin sunduğu tatlılar, yoğun ilgi görüyor.

Kayseri'de fazla tercih ediliyor

Kayseri'de en çok tercih edilen tatlılardan biri olan bülbül yuvası, Suriye uyruklu tatlıcılar tarafından da sıkça sunuluyor. Suriyeliler, bu tatlının kendilerine ait olduğunu savunuyor. Ancak bazı kaynaklar, bülbül yuvasının Türk mutfağına özgü bir tatlı olduğunu ifade ediyor.

Fıstık veya cevizden yapılıyor

Bülbül yuvası, yuvarlak biçimi ve ortasının çukur olması sebebiyle adını almış bir hamur tatlısı olarak biliniyor. İç harcında genellikle ceviz veya fıstık kullanılıyor ve üzeri şerbetle tatlandırılıyor. Görünüm olarak hem Türk mutfağında hem de Suriye mutfağında benzerlik gösterdiği için bu tatlılar arasında karşılaştırmalar yapılıyor.

Yemek kültürlerini taşıdılar

Kayseri'deki Suriye tatlılarının çeşitliliği de dikkat çekiyor. Bülbül yuvası dışında, burma, şöbiyet, belluriye ve Şam tatlısı gibi birçok tatlı, Suriyeli tatlıcılar tarafından sunuluyor. Ülkelerinden ayrılıp birçok kente yerleşen Suriyeliler geleneksel tatlı kültürleri de buraya taşıdı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme