Kayseri'de Talepler Patladı - Fiyatı Yüzde 63 Arttı!

Konut fiyatlarındaki artış, arsa talebini de tetikledi. Bir yılda arsa fiyatları yüzde 63 oranında artarken, arsa ilanlarının sayısı ise son altı ayda yüzde 25 yükseldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi ve faiz oranlarının artması ev sahibi olmayı zorlaştırırken, birçok kişi arsaya yatırım yapmayı tercih ediyor. Türkiye'deki barınma krizinin derinleşmesiyle, alım gücü konut fiyatlarına yetişemeyen vatandaşlar arsaya yöneliyor ve gayrimenkul platformlarında arsa ilanları hızla artıyor.

Arsa Fiyatlarında Yüzde 63 Artış

Son bir yılda Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 43 oranında artarken, arsa fiyatlarındaki artış yüzde 63 oldu. Türkiye'de arsa satışlarının yıllık 15 milyar TL civarında olduğu belirtilirken, arsa talebinin önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor.

Kayseri'de Arsa Talebi Artıyor

Kayseri'de de arsa yatırımları yoğun ilgi görüyor. Özellikle şehir merkezine yakın bölgelerde arsa fiyatları hızla yükseliyor. Gayrimenkul uzmanları, Kayseri'de konut fiyatlarının artmasıyla birlikte arsa yatırımlarının daha popüler hale geldiğini belirtiyor. Vatandaşlar, uzun vadede yüksek getiri potansiyeli sunan arsa yatırımlarına yöneliyor.

Kayseri'de Arsa ve Tarla İlanları Artıyor

Emlakjet'in verilerine göre, Kayseri'de arsa ve tarla ilanları son altı ayda yüzde 25 oranında arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri de arsa, tarla ve ticari gayrimenkul talebinde yaşanan artışı ortaya koyuyor. 2023 yılında konut satışları, 2022 yılına göre yüzde 17.5 oranında düşerek 1 milyon 225 bin 926 adette kaldı. Öte yandan geçen yılın ilk 10 ayında arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları 1 milyon 426 bin 146 adete çıkarak rekor seviyeye ulaştı. Haziran ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.2 azalarak 79.313 adette kaldı ve konut erişiminin ne kadar zorlaştığını gösterdi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Kaan 31 Temmuz 2024 18:42

Kayseride sonsuz arsa ve tarla var ama konut imarlı konut arsası üretiminde belediyeler işi ağırdan alıyorlar.şehrin yanıbaşında erkilet seyir tepeden moluya kadaroradan güneşliye kadar tarıma elverişsiz binlerce dönüm arazi bomboş yatarken yıllardır buralarla ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor bu topraklar yatay mimariye uygun şekilde imara alınırsa memlekette fiyatlar düşer yeni bir şehir meydana çıkar belediyenin uygun projesine göre herkes kendi evini yaptırabilir.

Bakmadan Geçme